‘Si al germà li ho fas, a mi també’

Ai, la que s’ha embolicat pel macro-pont faller de 2013. Després que el Consell haja declarat festes oficials no sols el 19 de març, sinó també el 18, els foguerers i els setmanasanters han protestat i volen que el 23 de juny i Dijous Sant siguen festa també. ¿I perquè no els tres dies?

Després d’imposicions per c…s, reculades, votacions, shows a les assemblees de presidents, reunions amb Johnson & Castellanos i cabrejos de Rita Barberá, finalment la cremà no es mou del 19 de març (almenys en 2013, però en 2014 està malament la cosa). I a més, el Consell també declara festa autonòmica el 18 de març, fent que siga festa tota la setmana fallera.

Ara bé, a la Federació de Fogueres d’Alacant no els fa gens de gràcia eixe “favoritisme” cap a les Falles, i [Enlace bloqueado por la Tasa española AEDE]. Manuel Jiménez, president d’eixa entitat, ha declarat en el diari Información que eixa mesura també seria bona per a l’economia de la capital alacantina, i que lluitaran perquè en 2014 tinguen el 23 i el 24.

Altra festa amb figures però que no es cremen, la Setmana Santa, també ha protestat perquè pensen que en comptes de ser festa el 18 de març, haria de ser-ho el Dijous Sant. La Junta Diocesana de Cofraries de Setmana Santa va emetre un comunicat on [Enlace bloqueado por la Tasa española AEDE] perquè les Falles es localitzen en punts molts concrets i la Setmana Santa se celebra en moltes poblacions. Com els foguerers, també volen que a partir de 2014, Dijous Sant sempre siga festa.

No te importará que usemos cookies en esta web, ¿verdad? Si sigues navegando, entendemos que no. Más información

Las cookies son unos ficheritos que se almacenan en tu ordenador con información de tu navegación. Las usan prácticamente todas las webs, pero ahora los políticos nos obligan a informarte de que las utilizamos y, por tanto, a molestarte con un mensaje al entrar a esta. Distrito Fallas sólo utiliza cookies para reconocer a usuarios registrados, estadísticas y gestionar la posible publicidad, sin enviar ningún tipo de información personal. Si continuas navegando en la web sin cancelar su uso en tu navegador, entendemos que no te importa (y no debería importante, porque ni te vamos a espiar ni a vender nada).

Cerrar