‘Si al germà li ho fas, a mi també’


Ai, la que s’ha embolicat pel macro-pont faller de 2013. Després que el Consell haja declarat festes oficials no sols el 19 de març, sinó també el 18, els foguerers i els setmanasanters han protestat i volen que el 23 de juny i Dijous Sant siguen festa també. ¿I perquè no els tres dies?

Després d’imposicions per c…s, reculades, votacions, shows a les assemblees de presidents, reunions amb Johnson & Castellanos i cabrejos de Rita Barberá, finalment la cremà no es mou del 19 de març (almenys en 2013, però en 2014 està malament la cosa). I a més, el Consell també declara festa autonòmica el 18 de març, fent que siga festa tota la setmana fallera.

Ara bé, a la Federació de Fogueres d’Alacant no els fa gens de gràcia eixe “favoritisme” cap a les Falles, i [Enlace bloqueado por la Tasa española AEDE]. Manuel Jiménez, president d’eixa entitat, ha declarat en el diari Información que eixa mesura també seria bona per a l’economia de la capital alacantina, i que lluitaran perquè en 2014 tinguen el 23 i el 24.

Altra festa amb figures però que no es cremen, la Setmana Santa, també ha protestat perquè pensen que en comptes de ser festa el 18 de març, haria de ser-ho el Dijous Sant. La Junta Diocesana de Cofraries de Setmana Santa va emetre un comunicat on [Enlace bloqueado por la Tasa española AEDE] perquè les Falles es localitzen en punts molts concrets i la Setmana Santa se celebra en moltes poblacions. Com els foguerers, també volen que a partir de 2014, Dijous Sant sempre siga festa.