¿Has leído "El Coloso que resucitó"?

Johnson & Johnson no convencen els fallers

El Consell no convenç els fallers que canviar la cremà al dilluns serà positiu. Així ha quedat la cosa després de la reunió de la consellera de Turisme, Lola Johnson, i el de Governació, Serafín Castellano, celebrada ahir a Junta Central Fallera amb representants d’agrupacions fallers i delegats de sector.

Els beneficis per a l’economia que suposarien canviar Sant Josep al tercer dilluns de març no han fet canviar d’idea als fallers. En la reunió que va tindre lloc ahir entre el Consell i representants de fallers de la ciutat de València, encara que ha haver-hi ganes de dialogar, les postures no es van modificar per cap de les parts. Està vist que la polèmica que va començar quan el president de la Generalitat, Alberto Fabra, va anunciar que passaria Sant Josep i el Nou d’Octubre a dilluns, encara no ha acabat.

I és que el debat que va tindre lloc no va distanciar-se massa de l’habitual sobre el tema. Els consellers parlaven de més ingressos per a l’economia sense pujar impostos i millora de la competitivitat amb la cremà en dilluns, argument al qual van replicar els fallers dient que la festa la paguen els fallers i que ni la Generalitat ni l’hostaleria (la major beneficiada amb el canvi de dia) aporten res a la festa, cosa que sí fa l’Ajuntament de València. En este sentit va sorgir la idea de crear una taxa en benefici de les Falles (idea que va sorgir en l’última Taula de Serrans), cosa a la qual va dir Castellano que s’estudiarà esta proposta, al igual que altres que van fer els fallers. No obstant, alguns fallers han calificat esta reunió com un “paripé”, segons diu Levante-EMV, cosa que fa entendre que no se’n creuen res. En altre sentit, també va apuntar-se el canvi de data pot perjudicar la declaració com a Patrimoni Cultural Immaterial de les Falles, cosa a la qual va replicar Johnson que no passaria res perquè tots els actes es mantindrien.

Per la seua banda, el president de Junta Central Fallera, Francisco Lledó, ha insistit que el Consell no haura de prendre cap mesura sense comptar amb els fallers, i que la decisió haurà de prendre’s com més prompte possible perquè els fallers ja tenen contractes firmats. De tota manera, van anunciar-se més reunions al respecte.

Precisament en relació al canvi del dia de la cremà, els presidents de les 29 comissions falleres de Torrent van decidir en una reunió que es pronunciaran en setembre, una vegada escoltades les assemblees de totes eixes falles. El que sí s’ha pronunciat és el Cercle d’Opinió Bunyol d’Or i Brillants amb Fulles de Llorer, que ha comunicat que està a favor de mantenir el 19 de març com a últim dia de les Falles.

No te importará que usemos cookies, ¿verdad? Pues cierra este cuadro molesto y a disfrutar de la web. Más información

Nuestras cookies no se comen, son unos ficheritos que se almacenan en tu ordenador con información sobre tu navegación por Internet. Las usan prácticamente todas las webs, pero ahora los políticos nos obligan a informarte de que las utilizamos y, por tanto, a molestarte con un mensaje al entrar a esta. Distrito Fallas solo utiliza cookies para reconocer a usuarios registrados y realizar estadísticas de visitas. Esperamos que no te importe que las usemos y que navegues con tranquilidad (y no debería importante, porque ni te vamos a espiar ni a vender nada).

Cerrar