La cremà serà el tercer dilluns de març, per c…ns

Per obra i gràcia del president de la Generalitat, Alberto Fabra, la festa del 19 de març (cremà de les falles inclosa en el pack) passarà al tercer dilluns de març, com també ho farà el Dia de la Comunitat Valenciana. Així que tant de debat amb el tema com el de la setmana passada, per a res, i això que els fallers preferien deixar les coses com estaven.

En efecte, hui el president Fabra ha dit en la Nit de l’Economia Alacantina que les festes de Sant Josep i el 9 d’octubre passarien al dilluns, mesura que suposarà un impacte econòmic de 786 milions d’euros perquè milloraria l’activitat comercial i la productivitat. Així que en 2013, la cremà serà el 18 de març i el 9 d’octubre vinent, paradòjicament, el 8 d’octubre. Ara bé, el dilluns de Pasqua serà inamovible, segons ha declarat, però anima que les festes locals siguen sempre en dilluns.

Totes estes mesures tenen com a objectiu suprimir els ponts perquè són [Enlace bloqueado por la Tasa española AEDE] segons el Consell, però el canvi del dia de la cremà ha provocat moltes reaccions en contra en les xarxes socials. Fins i tot s’ha creat un grup de Facebook on qualsevol pot afegir-se per a mostrar la seua oposició a moure-la del 19 de març, dia en què se celebra des de 1892 (abans es cremaven les falles la vespra de Sant Josep, el 18 de març).

 

No te importará que usemos cookies en esta web, ¿verdad? Si sigues navegando, entendemos que no. Más información

Las cookies son unos ficheritos que se almacenan en tu ordenador con información de tu navegación. Las usan prácticamente todas las webs, pero ahora los políticos nos obligan a informarte de que las utilizamos y, por tanto, a molestarte con un mensaje al entrar a esta. Distrito Fallas sólo utiliza cookies para reconocer a usuarios registrados, estadísticas y gestionar la posible publicidad, sin enviar ningún tipo de información personal. Si continuas navegando en la web sin cancelar su uso en tu navegador, entendemos que no te importa (y no debería importante, porque ni te vamos a espiar ni a vender nada).

Cerrar