Fallas para falleros y no falleros según Candreu

La Federació puja el límit de pressupostos de monuments

El que molts veien que passaria amb la limitació de pressupostos de la Federació de Falles de Secció Especial (FFSE), finalment ha passat. En una reunió celebrada ahir van decidir que els 100.000 euros de màxim per a les falles grans de les comissions federades pugen a 190.000, sense límits quant a ninots ni alçada, i que la falla infantil podrà costar fins 29.000 euros, l’import de la falla infantil municipal. La FFSE s’ha reafirmat en la decisió de posar limitacions econòmiques però han adaptat estes a la situació econòmica actual, segons han declarat. A més, diuen haver tingut en compte la petició del Gremi d’Artistes Fallers, l’interés turístic de la festa i compromisos previs que ja tenien algunes comissions federades. Abans de la reunió van haver-hi propostes que les falles gran també estigueren limitats pel preu de la falla de l’Ajuntament de València, però finalment només s’ha acceptat que això passara amb les infantils. En este context, Nou Campanar ja va comentar que en el futur no invertiria tant en la falla com en anys anteriors, i probablement més d’una comissió no tinga més remei que reduir el seu pressupost per la seua situació econòmica específica.