Fallas para falleros y no falleros según Candreu
¿Ya has leído Los carteles de Fallas?

Dame argo pa las fallas…

L’últim capítol (de moment) del canvi de data de la cremà és la declaració de la consellera de Turisme, Lola Johnson, on deia que, si es canvia al final Sant Josep al dilluns, es cree un mecenatge on les empreses beneficiades per les Falles posen voluntàriament diners per a la festa. El que no se sap és si es comprarà una caixa de bombetes o un bolígraf amb els fons aconseguits.

Lola Johnson vol convéncer els fallers que accepten el canvi de la cremà i ho intenta fer oferint-los diners. En este sentit, en la seua visita al Sexenni de Morella va dir que està pensant crear un mecenatge voluntari on els sectors beneficiats per les Falles (indumentaristes, pirotècnia, hostaleria, etc.) aporten diners, contribuint així a una festa que els dóna guanys econòmics. Ara bé, també reconeix que és un fórmula complicada, ja que ni se sap com es farien eixes aportacions, ni com es repartirien. En qualsevol cas, la idea de la “l’impost faller” sembla descartada. Tampoc està decidit si el canvi ja tindrà lloc en 2013, ja que el calendari laboral es decidix en setembre, així que seguim amb tot per l’aire en este sentit. Això informava ahir Las Provincias en la seua edició digital.