Fallas para falleros y no falleros según Candreu
¿Ya has leído El Moisés de Regino Mas?

La Federació busca més ingressos de les empreses

ffse3La Federació de Falles de la Secció Especial (FFSE) obrirà nous negocis. Els fallers i la loteria no donen per a més, i les subvencions públiques van a menys, així que no quedava altra que intentar traure més  diners de les empreses. Per a aconseguir-ho, per una part proposen que la festa fallera es considere un gran event de manera oficial, i per altra volen vendre, vendre i vendre. Estes mesures suposen donar-li un caràcter més empresarial a la Federació.

IMG 7566En efecte, la FFSE ha vist com ha hagut de retallar pressupostos i que les subvencions municipals s’han reduït, per la qual cosa s’han plantejat dependre menys del sector públic i aconseguir més ingressos del privat, en especial de les empreses. Per esta raó volen consolidar la imatge de marca (on entra també un nou logo) i la sensació de solidesa de l’organització, i fer-se encara més comercials, creant fins i tot un departament de comercialització que funcionaria tot l’any, no més en la setmana fallera. En concret, eixa comercialització suposa la creació de paquets turístics que incloguen visites a monuments, menjar en el casal, obsequis i altres avantatges; l’aprofitament publicitari dels espais comuns amb banderoles, pantalles, stands, etc., i de les publicacions com els llibrets;  nits temàtiques, on un patrocinador proposa un sèrie d’activitats com animacions, actuacions o degustacions; i per últim, la venda de material promocional de la FFSE com mocadors, barrets i figures amb el logo de la Federació.

Altra proposta associada a este Pla Estratètic, com es deia al principi, és que les Falles siguen considerades gran event. Això suposaria que les empreses que invertisquen diners en elles tindrien desgravacions fiscals, la qual cosa animaria a més entitats a col·laborar amb les comissions falleres.

En la presentació d’este pla, realitzada per la presidenta de la FFSE, Laura Cano,  hui dia 15 a l’Alameda Palace de València, ha estat present Félix Crespo, president de Junta Central Fallera, alguns presidents de les falles federades i nombrosos mitjans de comunicació locals i nacionals.