¿Has leído "La Crida"?

Fallereando bajo la lluvia

Els donava igual que ploguera: de meravella s’ho han passat en les jornades culturals de l’Agrupació de Falles de Torrent. A la mateixa ciutat, la Falla Nicolau Andreu va entregar els premis del seu concurs de curtmetratges fallers, on els “spielbergs” de la Falla Sant Amador Espartero van aconseguir el primer premi.

Este cap de setmana, les falles de Torrent van viure les seues segones jornades culturals amb gran èxit de públic. Divendres van presentar-se els esbossos de les falles que plantaran en 2013, per a després començar una taula al voltant de la solidaritat i les Falles. En ella, el col•lectiu faller “Units per a molts”, format per la falla de Torrent Cronista i les de València Santa Maria Micaela-Martí l’Humà, Els Generals i Borrull-Socors, va exposar les seues activitats pels necessitats. Diumenge, els infantils van tenir un taller de falla, van esmorzar i l’artista Sergio Alcañiz els va ensenyar com es fa un ninot de suro. Finalment, es van atorgar els premis als millors esbossos fets pels xiquets.

P1110157

Per altra banda, el curtmetratge 19 de març: Sant Josep, realitzat per la Falla Sant Amador Espartero, va guanyar el concurs de la Falla Sant Nicolau. Els premis van entregar-se en una gala celebrada al saló d’actes de l’Ajuntament de Torrent, presentada per Ángeles Hernández i Carlos Galiana. Per a l’entrada d’este acte es va demanar un donatiu per al Punt d’Aliments de Torrent.

IMG 9218b

Altres premis que van entregar-se són el del públic, per a la Falla Saragossa-Parc Central; el Wattussi a la millor tècnica i edició per a la Falla Sant Amador Espartero; el d’ enginy i gràcia per a la Falla Cronista Vicent Beguer; el de millor actor per a Fernando Pérez, de la Falla Cronista Vicent Beguer: i el de millor actriu per a Noelia Plaza, de la Falla Sant Amador Espartero. Quant al palmarés, el segon premi se’l va portar Saragossa-Parc Central i el tercer Cronista.