Fallas para falleros y no falleros según Candreu

Solidaritat i música en jornades culturals a Torrent

jctA Torrent s’amunteguen les jornades culturales. Per un costat, la Falla Santa Llúcia la dedicarà als instruments musicals valencians, i per altre l’Agrupació de Falles de Torrent ho farà a la solidaritat i a la divulgació del taller faller. Així que si vas a esa ciutat, emporta’t la llibreta i el bolígraf per a prendre apunts.

 

Hui 6 de novembre comença la setmana cultural de la Falla Santa Llúcia, enguany dedicada als instruments de música tradicionals valencians. La inauguració serà a les 19.30 amb l’obertura d’una exposició i la presentació d’una matraca feta artesanalment. Dijous següent, dia 15, tindrà lloc la conferència amb el títol “Història i Evolució de la Dolçaina”, amb tocates per part de Josemi Sanchez i Miguel Claramunt. Set dies després, el 22 a les 19.30 hores, es realitzarà la presentació de l’Aula Museu d’Instruments de Música Tradicional MUSIT de Gilet , amb el nom “Instruments tradicionals fets en canya i fusta” , a la Sala d’Exposicions del Museu Comarcal de l’Horta. Però també els dissabtes 10, 17 i 24 de novembre a les 11 del mati tindrà lloc un Taller Didàctic per a xiquets titulat “Com fer instruments musicals amb canyes”, on per a inscriure’s cal enviar un correu a fallasantalucia@hotmail.com.

Mentrestant, l’Agrupació de Falles de Torrent viurà les seues II Jornades Culturals del 9 a l’11 de novembre sota el lema “Agrupa’t 2012”. Divendres s’inaugurarà  a la Sala d’Actes de la Caixa Rural de Torrent (Avinguda al Vedat, número 3) a les 20.15 hores.Després començarà una taula redona moderada per Montse Català dedicada a la solidaritat feta per fallers, la qual podrà seguir-se per les xarxes socials gràcies a l’etiqueta #Solidaritatfallera. I després tindrà lloc presentació dels projectes de les falles de l’agrupació. El diumenge a les onze del matí hi haurà un taller de modelatge a la plaça Sant Roc, amb la participació d’artistes fallers encara per determinar. Després, esmorzar per als xiquets participants. A les 12.00 hores tindrà lloc el taller de jocs infantils i a les dues es tancaran oficialment les jornades culturals.