Fallas para falleros y no falleros según Candreu

Pessos pessats inauguren les jornades Pepe Monforte

PepeMonforteJC2012

Quatre grans artistes fallers (i no per menjar massa, sinó per ser molt bons) han obert les jornades Pepe Monforte: Julio Monterrubio, José Pascual “Pepet”, Pepe Martínez Mollá i Miguel Santaeulalia Núñez. Ells han participat en la primera xarrada d’estos dies dedicats als 70 anys de la secció especial de València, els quals finalitzaran el 15 d’octubre.

Un interessant col·loqui titulat “Memòria viva de la secció especial”, moderat per Manuel Andrés Zarapico, ha inaugurat les terceres jornades culturals Pepe Monforte de la Federació de Falles Benicalap-Campanar. La següent tindrà lloc el dia 18 d’octubre i estarà dedicada a l’escola d’artistes de Borriana, on la moderació serà cosa de Quino Puig, estant en el debat Pepe Soro Capella, Sergi Musoles, Xavi Ribes i de nou “Pepet”. Com la de hui, tindrà lloc a l’àmbit cultural del Corte Inglés del Centre Comercial Ademuz, en la quarta planta, a les 19.30 hores.

El 24 d’octubre repetirà Manuel Andrés Zarapico com a moderador, en este cas en una xarrada sobre la secció especial en l’actualitat. Serà en l’àmbit cultural del Corte Inglés de l’avinguda de França (planta 8a), i participaran els artistes fallers Miguel i Pedro Santaeulalia Serrán, José Latorre, Gabriel Sanz, Pere Baenas i Paco López Albert. També començarà a les 19.30 hores. Un to més històric tindrà el col·loqui del 31 d’octubre, que tornarà al Corte Inglés del centre d’Ademuz i es titularà “Les que van estar en especial”. Moderat per José Antonio Izquierdo, delegat d’arxiu i documentació de Junta Central Fallera, comptarà amb José Civera, de la Falla Plaça del Doctor Collado; Juan Abad, de la Falla Cuba-Buenos Aires; i Enrique Sebastiá, de la Falla Avinguda Burjassot-Pare Carbonell. Per últim, el dijous 15 de novembre Iván Esbrí, membre de l’Associació d’Estudis Fallers, parlarà del recorregut de Julio Monterrubio en la secció especial. Igual que en l’anterior xarrada, tindrà lloc a l’àmbit cultural del Corte Inglés d’Ademuz i a les 19.30 hores.

Estos col·loquis es complementaran amb una exposició sobre els 70 anys d’història de la secció especial que es podrà vora en febrer i març al Corte Inglés del Centre Comercial Ademuz.