Fallas para falleros y no falleros según Candreu

Una creu (de maig) per al Titanic

Titanic the sinking

Hui, la Falla Francesc Climent-Uruguai plantarà una creu de maig que dedicarà a l’enfonsament del Titanic i a les seues víctimes, del qual es van complir 100 anys el dia 15 d’abril. Esperem que no acabe passada per aigua.

La creu, que participarà en el concurs de Lo Rat Penat, es col·locarà a l’encreuament dels carrers Uruguai i Carters, i la beneïran a les nou de la nit de hui dia 3.  A l’acte assistiran les falleres majors i presidents de la comissió i el president de la Fundació del Titanic a Espanya, Jesús Ferreiro, que vindrà des de Barcelona. Durant el seu transcurs s’interpretaran peces de violí tocat pel músic catedràtic Fernando Pascual.

L’enorme vaixell RMS Titanic va passar a la història quan durant el seu viatge inaugural, en la nit del 14 al 15 d’abril de 1912, va xocar amb un iceberg prop de la costa de Terranova i va enfonsar-se en menys de tres hores. Més de 1.500 passatgers van perdre la vida en este accident, succés que va causar una gran commoció.