Fallas para falleros y no falleros según Candreu
¿Ya has leído Fallas en la Guerra Civil?

Compromís proposa que els fallers debaten el canvi de la cremà

img 1236El grup municipal Compromís s’ha afegit al debat del canvi de data de la cremà, i ha proposat que l’assumpte es debata entre els fallers. A la mateixa vegada, ha recomanat elaborar un pla estratègic de les Falles i, per altra banda, donar més importància a activitats de la festa posteriors a la Crida com la plantà, l’Exposició del Ninot i les cavalcades, a efectes d’aconseguir més temps d’impacte turístic. Ara bé, el Consell Rector de Junta Central Fallera no va votar les propostes per considerar que no són de la seua competència.

Pere Fuset, en nom de la coalició política Compromís, va intentar presentar ahir tres propostes de resolució al  Consell Rector de Junta Central Fallera que finalment no van votar-se. La primera proposta era que qualsevol possible variació en les dates de la cremà (recordem que la Federació de Falles de la Secció Especial vol que siga sempre el tercer dilluns de març) hauria de debatre’s per tots els sectors relacionats amb la festa de les falles, i especialment per les comissions falleres. La segona era la idea de realitzar un pla estratègic sobre la festa de les Falles, que amb col·laboració de les universitats analitze l’impacte social, cultural i econòmic de la festa per tal de minimitzar els seus impactes negatius i maximitzar les seues oportunitats. Per últim, proposen, en la línia del “mes de Falles” ja esmentat per hostalers i consellers,  que en les Falles de 2013 es potencien activitats falleres que tenen lloc després de la Crida com la plantà , l’Exposició del Ninot i les cavalcades, de manera que s’amplie el temps en què les Falles puguen ser atractiu turístic per als visitants.

La raó que va donar el regidor de fires i festes de l’Ajuntament de València Paco Lledó, també president del Consell Rector de Junta Central Fallera, per a no admetre’s a votació estes idees, va ser que l’esmentat consell no era competent en eixes matèries, a la qual cosa va respondre Fuset que el document era només una declaració d’intencions on havia de prendre’s posicionament a favor dels fallers i falleres.