‘Vine a les Falles’

foto presentacion

Vine a les Falles (sempre que no estigues ja en elles, clar, que aleshores seria impossible). Este és el nom de la campanya que la Federació Empresarial d’Hostaleria de València (FEHV) amb Unió Hoteleria i Livania Shop ha posat en marxa per a divulgar les Falles i les seues possibilitats turístiques, i que inclou un concurs d’eslògans falleres en les xarxes socials.

Esta campanya intenta que hi haja major cooperació entre els col·lectius que tenen a vore amb l’activitat fallera, amb la finalitat de destacar encara més el seu atractiu turístic com una de les festes més grans del món. La iniciativa, primera que es realitza d’este estil, s’ha posat en marxa precisament en un any en què el dia de la cremà és dilluns, amb la qual cosa queda a continuació del cap de setmana i pot fer que visiten València uns 14,5 milions de persones, segons la FEHV. Però els hostalers volen anar més enllà d’eixos dies i volen vincular tot el mes de març a la imatge de la ciutat com a destinació vacacional, de la mateixa manera que abril es relaciona amb Sevilla per la seua festa gran, la Fira, i és que les Falles ocupen quasi tot març, ja que des de la celebració de la Crida a final de febrer se succeïxen un grapat d’actes fallers fins la cremà del dia 19, i fins i tot després continua la festa en localitat que la comencen després d’esta data.

La imatge d’esta campanya s’està elaborant encara, però ja s’ha pensat en els remats de diverses falles de la secció especial, com alguns de l’Antiga de Campanar o Pizarro-Ciril Amorós que inclouen monuments de la ciutat, cuiners, cambrers i turistes. Quant a l’eslògan, es convocarà un concurs a través de les xarxes socials on se’n buscarà un que continga les paraules “marzo”, “Fallas” i “Valencia”. Entre tots els missatges que es reben en Facebook (www.facebook.com/venalasfallasdevalencia) o Twitter (@venalasfallasdevalencia) quan estiguen activats estos comptes i amb un màxim de 180 caràcters, se sortejaran més de 50 premis com nits d’hotel, sopars i dinars, records fallers, viatges i altres.

Per altra banda, a més del concurs hi haurà una nova promoció “Assaborix les Falles”, la qual promocionarà la gastronomia i els menús típics de la festa fallera i que oferixen els restaurants de la província de València. I per últim, l’Observatori de Turisme de la Comunitat Valenciana, junt a la FEHV i la Universitat d’Alacant, realitzarà esta setmana fallera un estudi sobre l’impacte econòmic i turístic de les Falles, el qual actualitzarà les dades de l’anterior encarregat per la Interagrupació de Falles.

En la presentació d’esta campanya, celebrada ahir, van participar José Palacios, vicepresident de la FEHV; Luis Martí, secretari general d’Unió Hotelera; i Mireia Jorge, fallera major de la Falla Sanchís Bergón-Túria.