Fallas para falleros y no falleros según Candreu
¿Ya has leído Fallas en la Guerra Civil?

La Wagner Brothers presenta…

borrull1

…el llibret de la Falla Borrull-Socors. Eixa curiosa “productora” va presentar-lo ahir a públic i premsa amb la intervenció d’alguns col·laboradors. En el mateix acte van entregar-se els Premis Ortifus als seus primers guanyadors, les falles Arrancapins de València i Sant Roc de Torrent, triomfadores en les modalitats de millor coherència temàtica d’un llibret i en portada respectivament.

borrull3

Molta gent estava a la sala d’assaig de l’Orfeó Valencià Navarro Reverter, i no precisament per a cantar, sinó per a vore la presentació del llibret de la Falla Borrull-Socors i dels primers Premis Mestre Ortifus, guardons  que estan enquadrats dins de la marca Premi de les Lletres Falleres. En l’acte, presidit per la fallera major Laura Galindo i el president Pepo Moreno, van haver-hi intervencions de diverses persones que han intervingut en el llibret com Salva Puchades, que ha fet l’auca de Borrull; Luisa Castillo, que ha escrit un article sobre el diputat Francesc Borrull; Javier Mozas i Joan Castelló, que han redactat la història de totes les falles plantades en la demarcació; Boro Ciscar, que va presentar els seus articles sobre la publicitat dels llibrets i l’or a València;  Candreu, que va introducir l’explicació de la prima de risc publicada al llibret; i Xavi Serra, que va recollir un exemplar del mateix. Este llibret consta de tres volums que es guarden en una caixeta a mida acompanyats per un CD amb música de Wagner.

borrull2

Quant als premis Mestre Ortifus, els va introduir Ferran Martínez, concedint-se el de millor portada de Llibret a la Falla Sant Roc de Torrent, rebent 300 euros l’autor i 200 la comissió. Els finalistes van ser les falles de La Saleta, d’Aldaia; Plaça de Jesús, de València, i La Malva, d’Alzira. En la categoria de coherència en els continguts, va guanyar la Falla Arrancapins, que no va estar present en l’acte però que s’emportarà 300 euros, mentre que el coordinador del llibret en tindrà 200. Els nominats eran les comissions falleres de Plaça del Forn d’Alzira, Plaça Cervantes de Paiporta, La Malva d’Alzira, Sant Roc de Torrent i Mocador de Sagunt. El jurat que ha donat estos veredictes el va presidir l’humorista gràfic Antonio Ortiz Fuster, Ortifus, i ha comptat amb la Luis de Bago, gerent de la Fundació Divina Pastora (entitat col·laboradora amb el premi); els periodistes Ángeles Hernández i Joan Castelló; el dibuixant i guanyador del Premi Nacional de Còmic i dos premis Goya per Arrugas, Paco Roca; Julia Silla, Julieta XLF, dissenyadora i grafitera; Marcos Gonzalo, de Carena Editors (l’altra entitat col·laboradora), actuant com a secretària Aida Valero, fallera de Borrull Socors.