Fallas para falleros y no falleros según Candreu

Escola petardera a Campament

escoleta“Petards” van molts al col·legi, i petarders també, però el que ha programat la Falla Campament-La Yesa és una “escoleta del foc” on ensenyar als xiquets con es tira el material pirotècnic i a no córrer riscos en la seua utilització. Serà dissabte que ve a les cinc de la vesprada i l’entrada és lliure.

Eixa falla i la Federació Interpenyes de Paterna han organitzat este curset per tal d’ensenyar als xiquets, i també als majors, com s’utilitzen els petards que es tiren en l’època fallera. N’hi haurà una explicació teòrico-pràctica, especificant-se quins són més adequats per a cada edat segons la normativa europea. Per exemple, s’explicarà que els menores de huit anys no poden tirar ni bombetes i que per a utilitzar masclets cal tenir almenys 18 anys. També es parlarà de les tres classes de productes pirotècnics (I, per a majors de 8 anys; II, per a majors de 10; i III, per a majors de 18). Per altra banda, una infermera de la unitat de cremats de l’Hospital La Fe tractarà el tema dels perills per a la salut que té la mala utilització dels petards.