Fallas para falleros y no falleros según Candreu
¿Ya has leído Los museos falleros?

Tercer dilluns de març? Que s’estire l’hostaleria

Cremà de una falla.
Cremà de una falla.

La Federació de Falles de la Secció Especial (FFSE) l’ha muntada bona demanant al president de la Generalitat Valenciana que la cremà siga sempre el tercer dilluns de març. Tres agrupacions falleres han dit que a la resta de comissions no se’ls ha demanat opinió sobre este tema, i que si tant li agradaria a l’hostaleria eixe canvi, que col·labore més amb la festa.

El culebró dels moviments de Sant Josep continua. Els representants de tres agrupacions (Benicalap-Campanar, Districte Marítim i Russafa), s’han posat d’acord en el diari digital VLCCiudad en l’opinió que seran totes les comissions falleres, i no només les de la FFSE, les que tinguen la darrera paraula en este tema. També han dit que, en efecte, el canvi  de la cremà al tercer dilluns de març generaria molts beneficis a l’hostaleria, però hauria d’haver algun mecanisme perquè este sector col·laborara econòmicament amb una festa que paguen els fallers. L’Ajuntament de València, altre beneficiat per la festa, ja fa la seua aportació mitjançant subvencions (que per cert, es mantindran per a l’exercici que ve).