Torrent també està en Falles

A Torrent també són Falles, com ha dit la fallera major de la ciutat, Inma García, durant la Crida del dissabte passat. Allí en la Torre van estar uns 2.000 fallers il·lusionats de sentir el pregó, i això que molts segur que estarien fet pols de la despertà multitudinària (que es feia per primera vegada a Torrent), de les paelles i de l’homenatge al faller. Que va ser un dia de no parar…

Vaja que sí, de no parar. A les vuit del matí va començar la primera macro-despertà conjunta de Torrent, on les 29 comissions de la localitat van participar tirant petards amb un recorregut que va començar i va a en la plaça Bisbe Benlloch i va discórrer per la part baixa de l’avinguda la Vedat. Després, desdejuni a la Torre. Una vegada amb forces, els fallers van anar al festival de paelles que hi havia al Parc Central, on van omplir la panxa per a aguantar el que quedava de dia, que no era poc.

En efecte, a les set de la vesprada va tindre lloc l’homenatge al faller, un curt acte on es va llegir un discurs en record d’aquells fallers que treballen en l’ombra i de tots aquells que ens han deixat enguany. Més tard va començar la Crida, on l’alcaldessa Amparo Folgadoli va donar la clau de la ciutat a la fallera major, Inma García. Un joc de llums amb música combinat amb les veus de la cort d’honor van precedir el discurs d’esta, la qual va recordar que era un any complicat, però que això no hauria d’impedir que cap faller s’ho passe bé. Un castell de focs artificials va ser el final de la Crida.