Fallas para falleros y no falleros según Candreu

No tindrem mascletà d’any nou ni napolitana

retallardinersEnguany, qui vulga napolitana que vaja a la panaderia. I en Any Nou, si la mascletà passada va ser menuda, la de 2012 ni existirà. L’anulació d’estes mascletades és conseqüencies dels retalls en Junta Central Fallera, ja que segons afirmen, han preferit suprimir eixos dos actes abans que altres perquè no són massa tradicionals. La resta de partides continuaran, algunes igual com les subvencions al monument i a la il·luminació, i altres amb menor import com les falles municipals.

La gran mascletà d’Any Nou va sorgir com a commemoració de la entrada del nou mil·leni, i va tenir tant d’èxit que es va mantenir fins ara. Però en 2012, la crisi ha acabat amb ella, almenys temporalment (ja l’1 de gener de 2011 va notar-se la baixada de potència, conseqüència de reduir-se un 70% el seu pressupost). Tampoc tindrem mascletà napolitana, polèmica quant als permissos de la Direcció General de Costes en algun any, però que va reunir fins 50.000 persones a la platja de Les Arenes. El pressupost d’este acte també va baixar-se en 2011 i amb ell el material explosiu utilitzat (de 700 kilos a 400). Així ho informa Las Provincias en la seua edició digital de hui.

En qualsevol cas, les subvencions al monument es mantenen al 21% i les de il·luminació al 20%, notícia que és un consol en estos temps de retallades.