¿Has leído "Música de Fallas"?

No tindrem mascletà d’any nou ni napolitana

Enguany, qui vulga napolitana que vaja a la panaderia. I en Any Nou, si la mascletà passada va ser menuda, la de 2012 ni existirà. L’anulació d’estes mascletades és conseqüencies dels retalls en Junta Central Fallera, ja que segons afirmen, han preferit suprimir eixos dos actes abans que altres perquè no són massa tradicionals. La resta de partides continuaran, algunes igual com les subvencions al monument i a la il·luminació, i altres amb menor import com les falles municipals.

La gran mascletà d’Any Nou va sorgir com a commemoració de la entrada del nou mil·leni, i va tenir tant d’èxit que es va mantenir fins ara. Però en 2012, la crisi ha acabat amb ella, almenys temporalment (ja l’1 de gener de 2011 va notar-se la baixada de potència, conseqüència de reduir-se un 70% el seu pressupost). Tampoc tindrem mascletà napolitana, polèmica quant als permissos de la Direcció General de Costes en algun any, però que va reunir fins 50.000 persones a la platja de Les Arenes. El pressupost d’este acte també va baixar-se en 2011 i amb ell el material explosiu utilitzat (de 700 kilos a 400). Així ho informa [Enlace bloqueado por la Tasa española AEDE] en la seua edició digital de hui.

En qualsevol cas, les subvencions al monument es mantenen al 21% i les de il·luminació al 20%, notícia que és un consol en estos temps de retallades.

No te importará que usemos cookies en esta web, ¿verdad? Si sigues navegando, entendemos que no. Más información

Las cookies son unos ficheritos que se almacenan en tu ordenador con información de tu navegación. Las usan prácticamente todas las webs, pero ahora los políticos nos obligan a informarte de que las utilizamos y, por tanto, a molestarte con un mensaje al entrar a esta. Distrito Fallas sólo utiliza cookies para reconocer a usuarios registrados, estadísticas y gestionar la posible publicidad, sin enviar ningún tipo de información personal. Si continuas navegando en la web sin cancelar su uso en tu navegador, entendemos que no te importa (y no debería importante, porque ni te vamos a espiar ni a vender nada).

Cerrar