¿Has leído "La falla (el monumento)"?

No tindrem mascletà d’any nou ni napolitana

retallardinersEnguany, qui vulga napolitana que vaja a la panaderia. I en Any Nou, si la mascletà passada va ser menuda, la de 2012 ni existirà. L’anulació d’estes mascletades és conseqüencies dels retalls en Junta Central Fallera, ja que segons afirmen, han preferit suprimir eixos dos actes abans que altres perquè no són massa tradicionals. La resta de partides continuaran, algunes igual com les subvencions al monument i a la il·luminació, i altres amb menor import com les falles municipals.

La gran mascletà d’Any Nou va sorgir com a commemoració de la entrada del nou mil·leni, i va tenir tant d’èxit que es va mantenir fins ara. Però en 2012, la crisi ha acabat amb ella, almenys temporalment (ja l’1 de gener de 2011 va notar-se la baixada de potència, conseqüència de reduir-se un 70% el seu pressupost). Tampoc tindrem mascletà napolitana, polèmica quant als permissos de la Direcció General de Costes en algun any, però que va reunir fins 50.000 persones a la platja de Les Arenes. El pressupost d’este acte també va baixar-se en 2011 i amb ell el material explosiu utilitzat (de 700 kilos a 400). Així ho informa Las Provincias en la seua edició digital de hui.

En qualsevol cas, les subvencions al monument es mantenen al 21% i les de il·luminació al 20%, notícia que és un consol en estos temps de retallades.

No te importará que usemos cookies, ¿verdad? Pues cierra este cuadro molesto y a disfrutar de la web. Más información

Nuestras cookies no se comen, son unos ficheritos que se almacenan en tu ordenador con información sobre tu navegación por Internet. Las usan prácticamente todas las webs, pero ahora los políticos nos obligan a informarte de que las utilizamos y, por tanto, a molestarte con un mensaje al entrar a esta. Distrito Fallas solo utiliza cookies para reconocer a usuarios registrados y realizar estadísticas de visitas. Esperamos que no te importe que las usemos y que navegues con tranquilidad (y no debería importante, porque ni te vamos a espiar ni a vender nada).

Cerrar