Fallas para falleros y no falleros según Candreu
¿Ya has leído Del Pregón a la Crida?

El divendres és de Maxi

escutbilbaoAixò no és el títol d’un nou programa de televisió. És el que pretén la Falla Fra Pere Vives-Bilbao-Maximilià Thous, que amb un cicle de tertúlies anomenat “Els Divendres de Maxi” vol  tractar temes relacionats amb la festa fallera una divendres al mes. El primer col·loqui tindrà lloc el 20 de maig a les 22.00 en el seu casal, i parlarà sobre pirotècnia.

En esta primera edició es comptarà amb la presència de Mikel Pagola Erviti, director de Piroart.com, jurat d’events pirotècnics i coautor del llibre Pirotecnia en Valencia. Precisament també participarà en el col·loqui altre dels autors d’esta obra, José Enrique Ferriols Monrabal, cronista i investigador de la pirotècnia, autor de publicacions relacionades amb este tema com Valencia, marzo y fuego. A ells s’unirà algun pirotècnic de prestigi que encara no està confirmat.

I parlant d’esta comissió fallera, l’artista de la seua falla gran de 2012 serà Fede Ferrer i el de la infantil, Óscar Villada. Quant al president, és Juan Ignacio Palao Gómez, qui ja va ocupar el càrrec fa 21 ans; i el president infantil és Matías Moncho Ronda.