Fallas para falleros y no falleros según Candreu

La formació de l’artista faller, en les converses de la Nau

Els reptes i obstacles de la formació dels artistes fallers són el tema de les V Converses Les Falles a la Nau, que tindran lloc els dies 29 i 30 de novembre a les 19.30 hores a la tercera planta l’edifici històric de la Universitat. En elles participaran persones vinculades a l’ensenyament de les arts, així com alguns representants polítics. Estes converses les coordina l’Associació d’Estudis Fallers, sent l’organització de la Universitat de València, Junta Central Fallera i el Gremi Artesà d’Artistes Fallers.

La primera sessió, la del dia 29, se centrarà en l’àmbit formatiu i tindrà per títol “Fer falles: de l’aula al taller”. Participaran Ricard Català Gorges (assesor de formació del CEFIRE), José Luis Cueto (degà de la Facultat de Belles Arts de la Universitat Politècnica de València) i Fernando García Ribas (responsable de formació del Gremi d’Artistes Fallers).  Moderarà Antoni Colomina, doctor en Belles Arts.

Quant a la segona sessió, estarà dirigida a temes polítics, i en especial tractarà la proposició no de llei que proposa la creació de formació reglada per a les professions d’artista faller i artista foguerer. Prendran la paraula el 30 de novembre Rafael Ferraro (diputat del PP en les Corts Valencianes), Mònica Oltra (diputada del grup Compromís en les Corts Valencianes) i Miguel Soler (director general de formació professional del Ministeri d’Educació). El periodista Ferran García serà qui modere este debat.