Fallas para falleros y no falleros según Candreu
¿Ya has leído La cremà?

¡De revetla a altre lloc!

blanqueriasPregue’s una oració per la revetla de la Falla Blanqueries, perquè ha mort amb només 26 anys. La comissió està sancionada per l’Ajuntament per acabar més tard que el que devia en la setmana fallera passada, i ara ho té prohibit. Així que els festers habituals hauran de buscar-se un altre lloc per a passar-ho bé.

La famosa revetla de Blanqueries, amb quasi 30 anys d’existència, ha desaparegut per una sanció administrativa per endarrerir-se el seu tancament en 2009.  La festa que la comissió muntava al carrer totes les nits s’havia fet tan gran que va eixir-se’n de mare (jardins trencats, baralles, borratxos, etc.), com reconeix el seu president en Levante-EMV quan opina que la gent que participava en els últims anys no ha sabut divertir-se. La comissió obtenia bastant benefici de la revetla, però en vista dels incidents que de tant en tant provocava la multitud, va arribar un moment que no compensava, cosa per la qual els fallers no han lamentat massa la seua prohibició.

La primera barra que van traure al carrer va ser en les Falles de 1983,  fet que va ser una novetat en aquella època perquè era la primera vegada que una comissió treia la festa al carrer. Ara, pensen com a alternativa unes tendes de venda d’artesania, una activitat que és veritablement menys problemàtica.