¿Has leído "Aquellas primeras fallas"?

Setmana cultural per la igualtat de gènere

La Falla Plaça La Malva d’Alzira inaugurarà el 3 de febrer la seua XVIII Setmana Cultural, la qual han titulat “La falla i la dona” perquè la volen dedicar a la igualtat de gènere. Els actes es desenvoluparan fins al dia 14 de febrer, i entre ells hi haurà concerts, conferències i teatre. A més,  es presentarà el llibret de la comissió, es donarà el Guardó d’Or Falla Plaça La Malva 2010 a la presidenta de les Corts Valencianes, i s’entregarà el Premi Malva al millor poema satíric d’un llibret de falla.

Este és el programa de la setmana cultural:

EXPOSICIÓ “FALLA ÉS FEMENÍ” A LA CASA DE LA CULTURA

La igualtat de gènere és un dels debats socials més candents de la realitat actual. La revisió que la societat realitza sobre el concepte d’igualtat fa que es vulga aplicar el mateix en tots els contextos socials, incloses les festes tradicionals. En el món faller la imatge de la dona es consideracom l’única protagonista de la festa. No obstant això, aquesta imatge ve qüestionant-se i denunciant-se després de l’anàlisi del paper que la dona ha anat desenvolupant al llarg dels anys en la festa, deixant entreveure que aquest aparent protagonisme amagava una estructura organitzativa dominada exclusivament pel component masculí. Amb aquesta exposició tractem d’evidenciar on estan els nous reptes de la festa fallera per a aconseguir una igualtat real de la mateixa analitzant com ha estat la relació de gènere al llarg de la seua història.

Exposició fotogràfica i didàctica

INAUGURACIÓ DIMECRES,  3

20.00 h   Inauguració de la XVIII Setmana Cultural a la Casa de la Cultura (Auditori)

.- Concert a càrrec de la Societat Musical de la Barraca d’Aigües Vives.

.- Presentació del programa. A càrrec de personalitats del món de la cultura.

.- Salutació president AC Falla Plaça la Malva i autoritats.

.- Obertura de l’exposició i cava  (Pati Porticat).

ACTIVITATS  PROGRAMADES

III Jornades d’Educació en la Igualtat de Dones i Hòmens

DIJOUS,  4

18.15 h Lliurament del material a la Casa de la Cultura

18.30 h Inauguració de les jornades  (Auditori).

18.45h “Superant discriminacions: Educació per a la igualtat”, conferència a càrrec de Maribel Martínez Benlloch, Institut Universitari d’Estudis de les Dones. Universitat de València. especialista en subjectivitat i gènere, fonamentalment en l’adolescència i en relació amb els agents socialitzadors família i escola.

Presenta: Raquel José Chàfer, tècnica d’igualtat de la Regidoria de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament d’Alzira.

DIVENDRES, 5

20.00 h i a les 23.00 h  Club Cinema Alzira Casa de la Cultura(Auditori)

Retorno a Hansala (Direcció: Chus Gutiérrez) 2008.– Drama. 95’. Espanya.

Entrades general: 2 € / reduïda(carnet jove i jubilat): 1.50 €

DIUMENGE,  7 Casa de la Cultura

19.00 h Concert de música satírica (Auditori) a càrrec de Burrera Comprimida.

El cantar de la burrera

Conté una recopilació de peces de Salvador Bolufer pertanyents a la seua aportació al patrimoni satíric de les nostres geografies, interpretades entre acrobàcies musicals de fina pulcritud i d’alta escola.

Entrada gratuïta

DIMARTS, 9 Jornades d’Educació en la Igualtat de Dones i Hòmens

Casa de la Cultura (Auditori)

18.30 h “Vive tu propio cuento” Talleres de igualdad para niñas y niños de segundo ciclo de primaria. Comunicació sobre l’experiència guardonada amb el Premi Educatiu al Foment de la Igualtat entre Dones i Hòmens Ciutat d’Alzira 2009. A càrrec de Maite Sarrió Català, professora del Centre Formatiu La Florida.

Presenta: Josep Antoni Fluixà, director de la Fundació Bromera per al foment de la lectura.

19.30 h “Porque las palabras no se las lleva el viento”. Conferència a càrrec de Teresa Meana Suàrez, professora de llengua i literatura, feminista i autora d’articles i publicacions sobre el sexisme en el llenguatge.

Presenta: Leonardo Giménez Giménez, tècnic lingüístic de l’Ajuntament d’Alzira

DIMECRES, 10

20.00 h  .- Presentació llibre / Lliurament de Premi / Casa de la Cultura

Concessió del Guardó d’Or 2010 (Auditori)

.- Presentació del llibre de la Falla Plaça de la Malva Tro d’avís 2010

.- Concessió del Guardó d’Or Falla Plaça de la Malva 2010 a la Molt Excel·lent Senyora María Milagrosa Martínez Navarro, presidenta de les Corts Valencianes, que recollirà personalmentel guardó.

.- Lliurament del Premi Malva Alzira 2010 al millor poema satíric d’un llibre de falla.

DIJOUS, 11 Jornades d’Educació en la Igualtat de Dones i Hòmens Casa de la Cultura (Auditori)

18.30 h “La Coeducació a l’IFPS Lluís Suñer d’Alzira”. Comunicació de l’experiència guardonada amb el Tercer Premi a la Coeducació de la Conselleria d’Educació. A càrrec de Remei Pau Fayos, Carmina Peris Sarió i Raquel García Copoví, professores de Processos Administratius i Gestió del Centre Integral Públic de Formació Professional “Lluís Suñer Sanchis” d’Alzira.

19.30h “El Pla d’Igualtat al Projecte Educatiu de Centre”. Comunicació de l’experiència, a càrrec de Mercedes Morell Gregori, catedràtica de Geografia i Història, cap del departament i presidenta de l’Associació Tirantianes de l’IES Tirant lo Blanc de Gandia; i Joan Marí Just, professor de Ciències de la Natura i cap del Departament d’Activitats Complementàries i Extraescolars (DACE) de l’IES Tirant lo Blanc de Gandia.

Presenta i modera: Jordi Vila i Vila, coordinador UNED Alzira.

DIVENDRES, 12

19.30 h  Teatre Infantil/Premi poesia infantil Casa de la Cultura

.-Guia Didàctica (Auditori)

Presentació de la guia didàctica Un circ especial, patrocinada per la regidoria d’Educació i elaborada per a treballar el tema de les falles, el teatre i el circ a l’escola, amb la presència d’Anabel Juárez, regidora d’Educació d’Alzira.

La Malva Teatre Infantil

. A continuació s’estrenarà l’obra teatral Un circ especial d’Enric Lluch, inclosa dins la guia i que serà representada pels xiquets i les xiquetes del grup teatral de la Falla Plaça  Malva, dirigits per Àngels Castillo Peris.

.- Acte de lliurament del Premi Malva Alzira de Poesia Infantil patrocinat per la regidoria d’Educació d’Alzira.

DISSABTE, 13

20.00 h   Nit de Jazz a la Casa de la Cultura   (Auditori)

SAO – JAZZCONCEPTRIO

Grup musical format per quatre saxofonistes i un percussionista. Entrada general: 2€ /Reduïda (carnets jove i jubilat): 1€. Patrocina Regidoria de Cultura – Ajuntament d’Alzira

DIUMENGE, 14

19.00 h  Concert de música rock a la Casa de la Cultura.

Cara o creu, grup de rock valencià (Auditori)

Som un grup de la Ribera Alta fundat l’any 2006. Cantem en valencià amb una barreja d’estils entre punk, rock ska i reggae. El nostre repertori esta compost de cançons nostres i versions d’altres grups (obrint pas, la Gossa Sorda…).

Cloenda de la XVIII Setmana Cultural Falla Plaça de la Malva.