Fallas para falleros y no falleros según Candreu

Hi haurà controls d’alcoholèmia en l’Ofrena

imagesJunta Central Fallera, en el seu afany de fer l’Ofrena de Flors més ràpida, vol ara implantar el control d’alcoholèmia a l’entrada de l’acte. Segons fonts de l’organisme oficial, l’estat etílic de molts fallers fan que la seua desfilada sea més lenta i que, per tant, acabe més tard del desitjat este acte.  Esta és una conclusió a la qual va arribar-se mentre s’elaboraba l’informe de l’Ofrena i que va descartar-se en un primer moment, però sembla que després de l’última assemblea de presidents ha tornat a valorar-se.

En efecte, segons uns estudi realitzat per membres de Junta Central Fallera, el costum de beure en el punts de concentració que tenen molts fallers fa que quan estan en plena desfilada, les cames no acaben de respondre correctament i a més hi haja risc de fer un camí sinuós. A més, s’ha donat algun cas d’alguna fallera que li ha donat les flors a un cambrer de la plaça de la Reina en comptes de fer-ho a un vestidor de la Mare de Déu, per causa d’un excés de gintonics en la sang. Les intencions de l’organisme municipal, segons afirma un càrrec del mateix, és situar una persona a l’entrada de cada carrer on comença l’Ofrena amb un aparell de control d’alcoholèmia similar als de la guàrdia civil, i fer soplar a cada faller que vaja a passar. Als qui superen una mesura del 0,5 no se’ls deixarà desfilar. Amb esta iniciativa es vol acabar amb un costum tan arrelat en el món faller que fins i tot en el programa de ràdio Veus de Festa de la 101.9 FM va parlar-se d’organitzar un “concurs de petaca”.