Els drets d’autor a les falles, a debat

Converses Les Falles, a la Nau VCom que últimament es parla molt de drets d’autor, i en especial d’un organisme que sembla no fartar-se mai de menjar-se euros (la SGAE, naturalment), les converses Les Falles, a la Nau d’enguany debatran sobre el tema “Autoria i creació en la festa“. En especial es parlarà de la propietat intel·lectual dels monuments fallers, dels seus esbossos i de la literatura fallera. Com sempre, estes xerrades estan convocades pel Fòrum de Debats de la Universitat de València, la Junta Central Fallera i el Gremi Artesà d’Artistes Fallers, amb la coordinació de l’Associació d’Estudis Fallers.

Les converses, que tindran lloc els dies 23 i 24 de novembre a les 19.30 hores, dins de les aules del tercer pis de l’edifici històric de la Universitat de València (al carrer de la Nau), intentaran aprofundir sobre el fet que actualment treballa al món faller gent especialitzada que elabora guions, poemes i il·lustracions que s’utilitzen, sense potser una contraprestació adequada. De la mateixa manera, es parlarà del cas que es dóna quan els esbossos i les fotografies dels monuments es distribuïxen lliurement sense autorització, i menys sense pagament algun. Estos son els debats preparats per a tractar estos i altres temes col·laterals:


Primera conversa: “Art al carrer: artistes fallers i drets d’autor” (dilluns 23 de novembre)

Participants:

 • Carlos Corredera (il·lustrador)
 • Salomé Cuesta (professora de la Facultat de Belles Arts de la UPV)
 • Vicent Lorenzo (artista faller)
 • Carlos Ortín (membre de l’Associació Professional d’Il·lustradors Valencians)
  Moisés Domínguez (periodista, Levante-El Mercantil Valenciano)

Moderador:

 • Joan Castelló (periodista)


Segona conversa: “Lletres per a falles: creació literària i drets d’autor” (dimarts 24 de novembre)

Participants:

 • Antonio Martínez Bodí (assessor jurídic de la SGAE)
 • Hernán Mir (faller)
 • Josep Ombuena (delegat de Cultura de la Junta Central Fallera)
 • Jesús Peris (Universitat de València)

Moderador:

 • Fernando Morales (periodista i membre de l’Associació d’Estudis Fallers)

No te importará que usemos cookies, ¿verdad? Pues cierra este cuadro molesto y a disfrutar de la web. Más información

Nuestras cookies no se comen, son unos ficheritos que se almacenan en tu ordenador con información sobre tu navegación por Internet. Las usan prácticamente todas las webs, pero ahora los políticos nos obligan a informarte de que las utilizamos y, por tanto, a molestarte con un mensaje al entrar a esta. Distrito Fallas solo utiliza cookies para reconocer a usuarios registrados y realizar estadísticas de visitas. Esperamos que no te importe que las usemos y que navegues con tranquilidad (y no debería importante, porque ni te vamos a espiar ni a vender nada).

Cerrar