Fallas para falleros y no falleros según Candreu
¿Ya has leído El Moisés de Regino Mas?

Els casals s’omplin de monstres

HalloweenPotser en alguna falla hi haja monstres tot l’any, però en este cas parlem de disfresses de personatges terrorífics. Els fallers s’apunten a tot el que siga festa; per això no podien faltar les celebracions de Halloween als casals el pròxim cap de setmana. Tant majors com a infantils de tota la geografia valenciana podran gaudir d’esta festa portada dels països anglosaxons i que hem adaptat ací.

La Falla Conserva-Berenguer Mallol, per exemple, ha preparat este dissabte 31 d’octubre una festa infantil que començarà a les 18.00 hores, en la qual els xiquets tindran berenar i podran retallar carabasses; per la nit serà el torn dels majors. No massa lluny, la Falla Lo Rat Penat tindrà la seua festa de Halloween infantil a les cinc de la vesprada, la qual s’enquadra dins de la setmana cultural, i la Falla Manuel Candela-Avinguda del Port s’atrevix fins i tot a construir un túnel del terror al seu casal visitable des de les 21.30 hores  (també la veïna Duc de Gaeta-Pobla de Farnals obrirà un passatge del terror, però el divendres 30 a les 20.30 hores).

A Benimàmet, la Falla Plaça Luis Cano començarà la festa infantil a les 17.30 hores del dissabte, i els majors la tindran per la nit amb concursos de disfresses i postres. Mentrestant, l’antiga comissió del centre de València Falla Plaça del Dr. Collado reserva el Halloween per als majors (o xiquets que no vulguen anar-se’n a dormir), iniciant la festa a les 21.30 hores. Per altra banda, la Falla Quart-Palomar té festa infantil a les 18.00 hores, posant-se la cosa més terrorífica per la nit, quan hi haurà sopar d’entrepà, concurs de disfresses, un “Grand Prix” de por i ball. Més cap al sud, la Falla Sant Isidre tindrà la seua celebració d’eixa nit màgica amb sopar i discoteca mòbil. Al dia següent i en altre lloc de la ciutat, la Falla Mercat de Russafa celebrarà un dinar de Halloween de novembre, en el qual l’artista faller José Jarauta “Pepo” signarà el contracte amb la comissió. Fora de la ciutat de València, la Falla El Sequer d’Alfafar convida als seus fallers a que vagen disfressats el dia 31 a les 21.00 hores, quan començarà el sopar, al qual anirà seguida una discoteca mòbil.