La Generalitat regularà els casals fallers

Casal FallerEl Consell s’ho ha repensat, i després de passar-li el mort de la regulació dels casals als ajuntaments, reprén el tema i anuncia un decret al respecte. Els ajuntaments hauran d’informar a la Generalitat de l’adreça de tots els locals socials de les falles, i indicar en quins hi ha hagut incidèndies i les activitats que en ells es realitzen. Per altra banda, es proposarà crear un Consell Consultiu d’Afers Tradicionals que ajude a solucionar els problemes dels fallers.


En efecte, ahir van reunir-se les juntes locals falleres a la conselleria de Governació per a tractar el problema dels casals, darrere de la qual es va decidir redactar un decret per a protegir-los i autoritzar-los en base a un dels tres tipus de local que es van proposar fa temps (només administratiu, amb possibilitat de festes només de fallers, o amb possibilitat de festes de lliure accés). La normativa es pretén, segons l’executiu valencià, que isca del consens de totes les partes implicades, i que defenga les tradicions i festes valencianes sense oblidar el respecte als veïns i la seguretat dels festers. Per a començar a treballar, Governació ha demanat als ajuntaments la situació de tots els casals, indicant de cadascú quines denúncies ha tingut i les activitats que es realitzen en ells. En desembre, quan s’haja rebut tota esta informació, tindrà lloc una altra reunió per a seguir tractant el tema.

Una idea sobre “La Generalitat regularà els casals fallers”

Los comentarios están cerrados.

No te importará que usemos cookies en esta web, ¿verdad? Si sigues navegando, entendemos que no. Más información

Las cookies son unos ficheritos que se almacenan en tu ordenador con información de tu navegación. Las usan prácticamente todas las webs, pero ahora los políticos nos obligan a informarte de que las utilizamos y, por tanto, a molestarte con un mensaje al entrar a esta. Distrito Fallas sólo utiliza cookies para reconocer a usuarios registrados, estadísticas y gestionar la posible publicidad, sin enviar ningún tipo de información personal. Si continuas navegando en la web sin cancelar su uso en tu navegador, entendemos que no te importa (y no debería importante, porque ni te vamos a espiar ni a vender nada).

Cerrar