La Generalitat regularà els casals fallers

Casal FallerEl Consell s’ho ha repensat, i després de passar-li el mort de la regulació dels casals als ajuntaments, reprén el tema i anuncia un decret al respecte. Els ajuntaments hauran d’informar a la Generalitat de l’adreça de tots els locals socials de les falles, i indicar en quins hi ha hagut incidèndies i les activitats que en ells es realitzen. Per altra banda, es proposarà crear un Consell Consultiu d’Afers Tradicionals que ajude a solucionar els problemes dels fallers.


En efecte, ahir van reunir-se les juntes locals falleres a la conselleria de Governació per a tractar el problema dels casals, darrere de la qual es va decidir redactar un decret per a protegir-los i autoritzar-los en base a un dels tres tipus de local que es van proposar fa temps (només administratiu, amb possibilitat de festes només de fallers, o amb possibilitat de festes de lliure accés). La normativa es pretén, segons l’executiu valencià, que isca del consens de totes les partes implicades, i que defenga les tradicions i festes valencianes sense oblidar el respecte als veïns i la seguretat dels festers. Per a començar a treballar, Governació ha demanat als ajuntaments la situació de tots els casals, indicant de cadascú quines denúncies ha tingut i les activitats que es realitzen en ells. En desembre, quan s’haja rebut tota esta informació, tindrà lloc una altra reunió per a seguir tractant el tema.

Una idea sobre “La Generalitat regularà els casals fallers”

Los comentarios están cerrados.