Fallas para falleros y no falleros según Candreu

L’Agrupació Camins al Grau es presenta oficialment

caminsalgrauDins del complicat món organitzacional que són les Falles, es va presentar el 10 de juliol de 2008 la nova Agrupació de Falles Camins al Grau. L’afinitat d’idees, la proximitat entre elles i les inquietuds comunes són algunes de les raons que han fet que catorze comissions abandonara el nombrós col·lectiu que era l’Agrupació del Marítim, i en crearen un de nou.

Les falles fundadores d’esta nova agrupació són: Lo Rat Penat, Mestre Valls-Marí Albesa, Ramir de Maeztu-Els Lleons, Duc de Gaeta-Pobla de Farnals, Dr. Manuel Candela-Avda. Port, Illes Canàries-Trafalgar, Ferros-Juan Bautista Perales, Illes Canàries-Dama d’Elx, Indústria-Sants Just i Pastor, Ramir de Maeztu-Humanista Furió, Arts i Oficis-Actor Llorens, Rodríguez de Cepeda-Lorenzo Palmireno, Fuencaliente-Lebón, Prolongació Albereda-Avinguda de França i Pintor Maella-Avinguda de França. Està previst que altra comissió del sector Camins al Grau s’afegisca a esta llista per setembre, mes en el qual, per cert, Junta Central Fallera hauria de registrar oficialment l’existència d’esta nova associació de falles.

En la presentació de la nova Agrupació Camins Al Grau, Marcos Soriano, president de Duc de Gaeta-Pobla de Farnals, va declarar als Jardins del Palau de la Música que les comissions esmentades van decidir formar-la després d’un període de reflexió. També va dir-se en l’acte que la decisió l’han presa apostant per la construcció dins de la festa, i no per la destrucció.