El model de festa, en les converses de La Nau

¿La cremà quan la volem? ¿Com traguem l’IVA dels monuments? ¿Volen falles turístiques o falles per a fallers? ¿Són cultura o un negoci? ¿Què passa amb la Interagrupació (o les interagrupacions)? En resum, ¿com volem la festa? Este és el tema de les pròximes converses de “Les Falles, a la Nau” convocades per l’Associació d’Estudis Fallers (ADEF) els dies 12 i 13 de desembre.

nau2013En les Falles sembla que mai acaba una certa indefinició. El model de festa és diferent segons a qui preguntem: mentre algun la consideren cultura, altres la veuen preferentment com a motor econòmic; mentre uns preferixen l’organisme rector vinculat a l’Ajuntament, altres aboguen per independitzar-se’n; mentre uns consideren la construcció de falles una indústria, altres la veuen com a artesania… En este sentit es parlarà en les converses de “Les Falles, a la Nau” d’enguany, amb els següents temes i convidats:

 

Primera conversa: El(s) model(s) de festa

Dimecres 12 de novembre, 19.30 hores, aules de la tercera planta de l’edifici de La Nau de la Universitat de València, C/ Universitat, 2

Participants:

  • José Giménez (president de la Falla Cuba-Literat Azorín)
  • Raimundo Gómez (faller, membre de la Falla Corretgeria-Bany dels Pavesos)
  • José Palacios (vicepresident de la Federació d’Hostaleria de València)
  • Francesc Cabañés (gestor cultural, cap d’Investigació Etnològica i Cultura Tradicional del Museu Valencià d’Etnologia)

Moderador:

  • José Martínez Tormo (gestor cultural)

 

Segona conversa: Una indústria creativa plural

Dijous 13 de desembre, 19.30 hores, aules de la tercera planta de l’edifici de La Nau de la Universitat de València

Participants:

  • Rosa Yagüe (professora del Departament d’Economia Aplicada, Universitat de València-Estudi General)
  • Antonio Herrero (tècnic de gestió cultural)
  • Enrique Burriel (artista faller)
  • Anna Ruiz i Giovanni Nardin (artistes plàstics)

Moderador:

  • Daniel Borrás (periodista)

 

En este converses col·laborenel Gremi Artesà d’Artistes Fallers de València, la Interagrupació de Falles de València, la Unió d’Agrupacions del Cap i Casal, la Universitat Politècnica de València, la Universitat Internacional Menéndez Pelayo i el Museu Valencià d’Etnologia.

 

No te importará que usemos cookies, ¿verdad? Pues cierra este cuadro molesto y a disfrutar de la web. Más información

Nuestras cookies no se comen, son unos ficheritos que se almacenan en tu ordenador con información sobre tu navegación por Internet. Las usan prácticamente todas las webs, pero ahora los políticos nos obligan a informarte de que las utilizamos y, por tanto, a molestarte con un mensaje al entrar a esta. Distrito Fallas solo utiliza cookies para reconocer a usuarios registrados y realizar estadísticas de visitas. Esperamos que no te importe que las usemos y que navegues con tranquilidad (y no debería importante, porque ni te vamos a espiar ni a vender nada).

Cerrar