El model de festa, en les converses de La Nau


¿La cremà quan la volem? ¿Com traguem l’IVA dels monuments? ¿Volen falles turístiques o falles per a fallers? ¿Són cultura o un negoci? ¿Què passa amb la Interagrupació (o les interagrupacions)? En resum, ¿com volem la festa? Este és el tema de les pròximes converses de “Les Falles, a la Nau” convocades per l’Associació d’Estudis Fallers (ADEF) els dies 12 i 13 de desembre.

En les Falles sembla que mai acaba una certa indefinició. El model de festa és diferent segons a qui preguntem: mentre algun la consideren cultura, altres la veuen preferentment com a motor econòmic; mentre uns preferixen l’organisme rector vinculat a l’Ajuntament, altres aboguen per independitzar-se’n; mentre uns consideren la construcció de falles una indústria, altres la veuen com a artesania… En este sentit es parlarà en les converses de “Les Falles, a la Nau” d’enguany, amb els següents temes i convidats:

 

Primera conversa: El(s) model(s) de festa

Dimecres 12 de novembre, 19.30 hores, aules de la tercera planta de l’edifici de La Nau de la Universitat de València, C/ Universitat, 2

Participants:

  • José Giménez (president de la Falla Cuba-Literat Azorín)
  • Raimundo Gómez (faller, membre de la Falla Corretgeria-Bany dels Pavesos)
  • José Palacios (vicepresident de la Federació d’Hostaleria de València)
  • Francesc Cabañés (gestor cultural, cap d’Investigació Etnològica i Cultura Tradicional del Museu Valencià d’Etnologia)

Moderador:

  • José Martínez Tormo (gestor cultural)

 

Segona conversa: Una indústria creativa plural

Dijous 13 de desembre, 19.30 hores, aules de la tercera planta de l’edifici de La Nau de la Universitat de València

Participants:

  • Rosa Yagüe (professora del Departament d’Economia Aplicada, Universitat de València-Estudi General)
  • Antonio Herrero (tècnic de gestió cultural)
  • Enrique Burriel (artista faller)
  • Anna Ruiz i Giovanni Nardin (artistes plàstics)

Moderador:

  • Daniel Borrás (periodista)

 

En este converses col·laborenel Gremi Artesà d’Artistes Fallers de València, la Interagrupació de Falles de València, la Unió d’Agrupacions del Cap i Casal, la Universitat Politècnica de València, la Universitat Internacional Menéndez Pelayo i el Museu Valencià d’Etnologia.