¿Has leído "La iluminación"?

La Falla Azcárraga, innocent

Bots d’alegria dóna la Falla Azcárraga-Ferran el Catòlic, i això sense estar de discoteca mòbil, quan el jutge l’ha absolta dels danys de l’accident pirotècnic de 2007 ha acabat (almenys de moment). I el seu president d’aquell any, Antonio Badía, més que un cangur amb molls, com també el pirotècnic i l’empresa d’assegurances.

Este matí s’ha sabut el veredicte del jutge: Antonio Badía, el pirotècnic, la comissió fallera i la companyia d’assegurantes, absolts dels delictes de lesions i danys causats per l’explosió de la furgoneta amb material pirotècnic produïda en 2007. Acaba així -almenys de moment, perquè hi ha deu dies per a recórrer la sentència- el malson pel que es demanaven sis mesos pressó per al president i per al pirotècnic, a més d’indemnitzacions milionàries per als afectats. L’accident va produir danys importants en edificis propers i 22 ferits, comptant-s més de 340 perjudicats.

La sentència absolutòria es basa en els fets següents: la traca s’estava instal·lant en una zona de focs; no hi ha obligació d’estar allunyat de la zona de focs durant el muntatge pirotècnic; el vehicle complia la normativa per al transport de mercaderies perilloses (sistema ADR); el volum de càrrega de la furgoneta no imcomplia cap norm; no s’ha provat que l’acusat se separara del muntatge de l’acte pirotècnic; i tampoc s’ha provat que es llançassen petards prop de la furgoneta. En conseqüència, el jutge ha conclòs que no es pot dir que l’explosió de la furgoneta fóra deguda a una infracció d’un deude de cura per part de l’acusat.

El món faller en general ha aplaudit esta sentència, la qual, si haguera tingut la resolució contrària, havia creat jurisprudència contra les comissions falleres i contra els seus presidents en particular. Per altra banda, l’acusat Antonio Badía ha rebut nombroses mostres de suport dels fallers, i fins i tot el premi Tabalet de la Falla Santa María Micaela-Martí l’Humà, el qual li va ser entregat recentment (foto).

No te importará que usemos cookies en esta web, ¿verdad? Si sigues navegando, entendemos que no. Más información

Las cookies son unos ficheritos que se almacenan en tu ordenador con información de tu navegación. Las usan prácticamente todas las webs, pero ahora los políticos nos obligan a informarte de que las utilizamos y, por tanto, a molestarte con un mensaje al entrar a esta. Distrito Fallas sólo utiliza cookies para reconocer a usuarios registrados, estadísticas y gestionar la posible publicidad, sin enviar ningún tipo de información personal. Si continuas navegando en la web sin cancelar su uso en tu navegador, entendemos que no te importa (y no debería importante, porque ni te vamos a espiar ni a vender nada).

Cerrar