Fallas para falleros y no falleros según Candreu

La primera A també ensenya

¿No tens bastant amb les maquetes de la Federació de Falles d’Especial? Això ja és vici… Però si en vols més, la Federació de Falles de la Secció Primera A també vol ensenyar-ho tot (els projectes, s’entén), i a més ja té a punt el concurs anual i cultural “La PrimerA en la Frente”.

 

Del 8 a l’11 de novembre es podran vore les maquetes de les falles que formen la Federació de Primera A a l’Ateneu Mercantil, en la plaça de l’Ajuntament de València. Per altra banda, este mateix dilluns tindrà lloc el concurs cultural “La PrimerA en la Frente”, on diversos equips posaran a prova els seus coneixements de la secció d’argent. En ell pot participar qualsevol, siga o no faller, i tindrà lloc a les deu de la nit al casal de la Falla Illes Canàries-Trafalgar. Hi ha tres fases, i tres bons premis en joc, amb diners en metàl·lic i regals. Estes són les bases:

1) La participació en el concurs es realitzarà per equips. Els equips han de tenir un mínim de 2 i un màxim de 4 components, podent pertànyer a comissions falleres, associacions i col · lectius culturals, federacions, així com gremis d’artistes, poetes i persones “enamorades” de les falles (encara que no pertanyen a cap col · lectiu). No hi ha límit d’equips per col · lectiu.

2) El concurs es realitzarà un únic dia, el 29 d’octubre al casal de la Falla Illes Canàries – Trafalgar-Samuel Ros. Es realitzarà a les 21 hores el sopar d’aixella i a les 22:00 hores començarà el concurs.

3) La inscripció és gratuïta i es pot realitzar:

 • Lliurant la fitxa d’inscripció a Álvaro Moliner (passatge Ripalda, 18)
 • O bé a l’adreça de correu: secretaria1a@hotmail.com

4 º) Cap concursant pot participar en més d’un equip.

5 º) L’ordre del concurs serà el següent:

Primera fase. Un test de 50 preguntes per escrit. Es classificaran els sis equips amb major puntuació.

Segona fase. Els sis millors equips passaran a la semifinal, on seran sotmesos a SIS preguntes orals formulades successivament. Cada pregunta valdrà un punt excepte l’última de cada participant, que val dos punts. A la semifinal valen els “rebots”: la pregunta no contestada podrà ser contestada pels altres participants.

Final. Els dos millors equips disputaran una final a CINC preguntes sense rebot. En cas d’empat es continuarà amb el sistema de “mort sobtada”: seguiran les preguntes fins que un equip encertiei l’altre falle.

Totes les fases es realitzaran amb la major continuïtat possible, amb l’intermedi lògic de temps per comprovar les respostes intentant ser el més breu possible.

 

PREMIS

 1. PREMI
 • 300 € en metàl · lic (Federació de Falles de Primera A).
 • Xec de compra d’Álvaro Moliner de 300 euros

 • Lot de llibres de J.C.F.

 • Banderins brodats D’Luss

  1. PREMI
  • 200 € en metàl · lic (Federació de Falles de Primera A).

  • Xec de compra d’Álvaro Moliner de 200 euros

  • Lot de llibres de J.C.F.

  • Banderins Brodats D’Luss

  1. PREMI
  • 100 € en metàl · lic (Federació de Falles de Primera A).

  • Xec de compra d’Álvaro Moliner de 100 euros

  • Lot de llibres de J.C.F.

  • Banderins brodats D’Luss

  1. PREMI
  • Xec de compra d’Álvaro Moliner de 100 euros

  • Lot de llibres de J.C.F.

  • Banderins brodats D’Luss