¿Has leído "La falla (el monumento)"?

El general Musoles crida a la guerra

Falla Regne de València 2013 (maqueta)L’augment de l’IVA, els judicis contra fallers, els problemes en alguns casals, el canvi del dia de la cremà… L’enemic contra el faller és gran, però hem de resistir. Per això, el general Sergio Musoles anima a lluitar contra ell des de la falla del Regne de València-Duc de Calàbria presentada en la “Festa per a tots” que ha acabat hui. ¡A per ells!

La menor grandària de les maquetes i que hi haguera menys jocs infantils que anys enrere, entre altres detalls de la “Festa per a tots” d’enguany, fa vore que la Federació de Falles de la Secció Especial no és aliena a la crisi econòmica que suporta tot (o quasi tot) espanyolet. Ara bé, potser esta butxaca més buida ha ajudat a pujar l’enginy i la crítica d’alguns monuments com el de Regne de València, que ataca obertament (amb humor, com ha de ser en una falla) a tots els problemes que té el món faller hui en dia per culpa dels polítics, dels jutges i dels veïns. Els seus guionistes, Manuel Andrés Zarapico i Miguel Prim, han volgut donar-li un toc divertit a allò que va en contra de la festa en els últims temps.

Falla Regne 2013 (maqueta)

La falla té per lema Malditos falleros:  ¡a las trincheras! i junt a la seua maqueta s’explicaven les seues intencions, junt al ninot que volia fer explotar l’IVA del 21% al cadafal faller. Este trailer també conta el perquè d’este “alçament faller”:

 

No te importará que usemos cookies en esta web, ¿verdad? Si sigues navegando, entendemos que no. Más información

Las cookies son unos ficheritos que se almacenan en tu ordenador con información de tu navegación. Las usan prácticamente todas las webs, pero ahora los políticos nos obligan a informarte de que las utilizamos y, por tanto, a molestarte con un mensaje al entrar a esta. Distrito Fallas sólo utiliza cookies para reconocer a usuarios registrados, estadísticas y gestionar la posible publicidad, sin enviar ningún tipo de información personal. Si continuas navegando en la web sin cancelar su uso en tu navegador, entendemos que no te importa (y no debería importante, porque ni te vamos a espiar ni a vender nada).

Cerrar