Fallas para falleros y no falleros según Candreu
¿Ya has leído Los museos falleros?

De premis, truc, mercats i indumentària

mercatmedieval

Els fallers no deixaran descansar els propers cap de setmana:  entrega de premis de la Falla Doctor Collado este divendres (on n’ha rebut un l’artista Javier Fernández), mercat medieval de Nàquera-Lauri Volpi este cap de setmana; concurs d’indumentària de la Falla Cotxera el 27 d’octubre (cap de setmana de la “Festa per a tots“, a més); i campionat de truc de la Falla Santa Cruz de Tenerife el 3 de novembre.

drcolladoEls premis de la vella Falla Plaça del Doctor Collado, que cada vegada tenen més prestigi, s’entregaran este divendres 19 d’octubre a les 19.30 en l’àmbit cultural de El Corte Inglés del carrer Colón (sexta planta), sent els afortunats:

  • Premi Especial Llotja: Hospital General, pels seus 500 anys d’existència.
  • Premi Llotja de Comunicació: diari Levante-EMV, pel seu 140 aniversari.
  • Premi Llotja a la Solidaritat: Metges sense Fronteres.
  • Premi Extraordinari Llotja: Coral Infantil Juan Bautista Comes pel seu 55 aniversari.
  • Premi Salvador Debón Cortina: Javier Fernández Ruiz

Al dia següent i a l’altre, és a dir, els 20 i 21 d’octubre, la Falla Nàquera-Lauri Volpi de Burjassot celebrarà el seu mercat medieval a favor de la lluita contra el càncer. Hi haurà parades d’artesania, llibreria, tòmbola, menjar, joguets i molt més. A més, també hi haurà lloc per a altrse causes benèfiques, com la recollida de firmes per a la “Xica Bombolla”, l’arreplegada de tapons per a la xiqueta Alba Ojeda i la venda de calendaris d’Aspanion. Quant als espectacles, dissabte hi haurà música en directe des de les 18.30 i balls de saló des de les 23.00 hores a mitjanit, i diumenge playbacks a les dotze del matí i màgia a la una. També hi haurà lloc per a prendre xocolate, gaspatxo (ambdós menjars en dissabte) i paella (diumenge), així com animació infantil i lectura de tarot.

La indumentaria valenciana a la pasarelaUna setmana després i a Torrent, la Falla Cotxera convoca el seu 25é concurs d’indumentària valenciana Narci García. Enguany podran participar tant dones com homes, adults i xiquets, sent obligatori que estiguen censats en Junta Central Fallera o en alguna junta local. Per a participar cal enviar una carta amb els noms dels participants, el seu número de cens, cunyat i visat per la falla a la qual representen, a Sergio Esteve (carrer Constitució, número 3, de Torrent, o  info@sergioesteve.com). El concurs se celebrarà el 27 d’octubre al saló d’actes de l’Ajuntament de Torrent, mentre que a València estarà en marxa la “Festa per a Tots” de la Federació de Falles de la Secció Especial, de la qual encara no se sap el programa oficial.

I ja entrats en novembre i a València, la Falla Santa Cruz de Tenerife-Àngel de l’Alcàsser es posarà mans a les cartes amb les seues dotze hores de truc. Serà el 3 de novembre a partir de les deu del matí. La inscripció es gratuïta i ha de fer-se com a màxim fins al 28 d’octubre al casal de la comissió, lloc on es jugarà (carrer Santa Cruz de Tenerife, front al número 2), o escrivint a fallatenerife@hotmail.com, entre altres mètodes. Tots els participants (que seran com a molt 16) rebran un detall, guanyant els tres millor classificats una copa, i un premi més el primer.