Fallas para falleros y no falleros según Candreu

El dia 20 se sabrà el guanyador del premi #plf12

festalfLa festa dels Premis de les Lletres Falleres, que tindrà lloc divendres 20 d’abril, tancarà el primer exercici d’estos guardons. En l’acte, presentat per Ángeles Hernández i Carlos Galiana,  s’anunciarà el guanyador del premi #plf12 al millor relat curt publicat en una xarxa social i es tancarà amb la poesia satírica i gamberra de Salvador Bolufer.

Esta gala, que tindrà lloc a les 20 hores dins del Col·legi Cervantes (carrer Guillem de Castro, 154, de València), aplegarà els guanyadors dels diferents guardons enquadrats dins de la marca “Premis de les Lletres Falleres”. Ara bé, eixa vesprada se sabrà l’últim dels premiats, el de la categoria #plf12 al millor text satiricofaller breu, on s’han presentat més de 400 textos a través de les xarxes socials. També s’anunciaran quins són els finalistes d’este premi.

lletresfalleres1Per altra banda, els assistents a l’acte podran emportar-se’n a casa debades una publicació que recollirà tots els treballs premiats, celebrant així d’alguna manera el Dia internacional del Llibre i reivindicant la literatura en valencià generada pel món faller. L’acte el tancarà un divertit recital de poesia a càrrec de Salvador Bolufer i un vi d’honor amb la col·laboració del celler Pago Casa Gran (Fontanars) i d’un tast de melmelades artesanes de Trébol Mermeladas (Montserrat). Este acte es retransmetrà en directe per Internet i es podrà seguir per Twitter buscant l’etiqueta #plf12.

Recordem que els Premis de les Lletres Falleres s’han creat recentment com a marca única d’una sèrie de concursos literaris fallers tant preexistents com nous. S’inclouen en eixa denominació el Premi Soler i Godes al millor article d’un llibret de falla de la comarca de l’Horta (convocat des del 2005 per l’Associació d’Estudis Fallers), el Premi Malva Alzira al millor poema satíric d’un llibret de falla de la Comunitat Valenciana (convocat des del 2007 per la Falla Plaça de la Malva d’Alzira i l’Associació d’Estudis Fallers), els premis Mocador i Emili Llueca al millor assaig sobre Falles i cultura popular valenciana d’un llibret de falla de la Comunitat Valenciana i del Camp de Morvedre, respectivament (convocats des del 2010 per la Falla el Mocador de Sagunt, L’Arxiu Camp de Morvedre i l’Associació d’Estudis Fallers), els premis Mestre Ortifus al contingut i portada d’un llibret de falla de la Comunitat Valenciana (convocat des del 2011 per la Falla Borrull-Socors de València i l’Associació d’Estudis Fallers) i el Premi #plf12 al millor text satiricofaller breu en les xarxes socials (convocat des del 2012 amb la col·laboració de la plataforma Malalt de Falles).  En total, en esta edició han participat 156 treballs originals, presentats por 92 autors i 60 comissiones de falla de tota la Comunitat Valenciana , i més de 400 textos satiricofallers breus per a la categoría #plf12.