Fallas para falleros y no falleros según Candreu

Duc de Gaeta, Pare Méndez i La Plaça, reis de cavalcades

carroza av

A València, la Falla Duc de Gaeta-Pobla de Farnals ha tornat a aconseguir un grapat de premis de la Cavalcada del Ninot (enguany mixta major-infantil, per a estalviar), en concret quatre, incloent el primer premi de figura i el de comparsa. En la cavalcada anàloga d’altre lloc, Torrent, la Falla de la Plaça guanya en la categoria de crítica i Pare Méndez en comparsa.

Duc de Gaeta, com és habitual, ha aconseguit uns quants premis en la Cavalcada del Ninot. En concret, els primer i tercer de figura, el primer de comparsa i el segon de vestuari. Altra comissió triomfadora va ser Camí Nou de Picanya-Nicolau Primitiu, amb el primer premi de vestuari, segon de comparsa i quint de figura. Així ho va decidir un jurat format per Juan Antonio Barberá, Laura Caballero, Mónica Peris, Rafael Díaz i Celso Sánchez.

padremendez

Quant a Torrent, la Falla de La Plaça guanya en l’apartat de crítica amb una visió molt especial  l’actualitat fallera torrentina i un homenatge al bicentenari de la Constitució de 1812. Per altra ganda, Pare Méndez aconseguix el primer lloc en comparsa pels seus disfresses de diversos tipus de pa. En carrosses,  la Falla Avinguda guanya el premi a la millor confeccionada per la comissió, mentre que Pare Méndez obté el de la millor carrossa llogada. Altres premis són el de la millor crítica constructiva, que ha recaigut en la Falla Plaça de la Concòrdia; el premi a la millor crítica local, que ha sigut per a la Falla Avinguda; i el premi a la millor disfressa infantil, guanyat per la Falla Ramón y Cajal.