Fallas para falleros y no falleros según Candreu

Les falles dels nostres iaios, en foto

fallesbn

Fa molts anys, no hi havia falles que costaven centenars de milers d’euros, ni l’Ofrena era més llarga que un discurs de Fidel Castro, ni es tardava una eternitat donar la volta a una falla d’especial. Ho podràs vore en els fotos de l’exposició Falles de València en blanc i negre 1900-1965 que la Fundació Cajamurcia inaugurarà el 6 de març.

Eixe dia 6 s’obrirà una exposició que mostrarà l’evolució del monument faller des de inicis del segle XX fins als anys seixanta, és a dir, com han passat de ser una falla escenari a una de monumental i artística. Els últims anys reflectits en les fotos són també aquells en què la festa es massifica i s’adapta a les exigències del turisme creixent, circumstàncies que també es veuen reflectides en les imatges.

fallesbn2

Esta mostra estarà dividida per dècades i inclourà un audiovisual i un catàleg amb tot el fons exposat i textos de Gil-Manuel Hernández, president de l’Associació d’Estudis Fallers (ADEF). Les fotografies, extretes del fons de José Huguet i de la col·lecció Tívoli, han sigut identificades fonamentalment per altre membre de l’ADEF, Javier Mozas. El comissari de l’exposició és Salvador Calabuig.

L’exposició s’inaugura el 6 de març a les 18.00 hores i estarà oberta fins al 4 de maig a l’Aula de Cultura de la Fundació Cajamurcia (carrer Marqués de Sotelo, número 4, de València) d’11 a 14 hores i de 17 a 21 hores de dilluns a divendres, excepte entre els dies 7 i 19 de març que també estarà oberta dissabtes, diumenges i festius.