A l’Ateneu es ‘plantarà’ la primera falla tecnològica

imagesA l’Ateneu Mercantil de València es plantarà una falla que més que innovadora, es passa d’innovadora: es tracta de la primera falla tecnològica de la història. El monument (per dir-lo d’alguna manera) es crearà amb tècniques audiovisuals amb efectes 3D i so, i estarà patrocinat per un model de cotxe que està en llançament. La falla es cremarà el 10 de març ¡dues vegades! després d’una mascletà de colors nocturna i també molt tecnològica. Falles publicitàries hi ha hagut sempre, però tan modernes com esta, mai.

El llançament del Citroën DS5 és el motiu d’esta falla “tecnològica”, la qual s’ha creat en col·laboració amb l’Ajuntament de València i la Junta Central Fallera. Es plantarà a l’edifici de l’Ateneu Mercantil de València amb tècniques audiovisuals com la projecció mapping, capaç de “cremar” la façana d’aquest cèntric edifici valencià en una falla plena de moviment, al combinar l’ús d’efectes 3D, imatges i efectes de so, amb motius relacionats amb la ciutat i la cultura valenciana i amb el nou cotxe com a temàtica. També tindrà una tècnica pareguda la mascletà de colors que començarà davant l’Ajuntament de València després de la cremà de la falla tecnològica, fent que l’espectacle, a banda de so, tinga llum i color. La pirotècnia Europlà s’encarregarà del seu dispar. Quant a la cremà, es realitzarà dues vegades: a les 23.30 hores i a les 23.45.

La creació de la Falla Creative Technologie -que així s’ha anomenat- ha requerit set setmanes de producció en la qual han participat 45 professionals dedicats a la creativitat i guionització de l’espectacle, el seu estudi tècnic, el modelatge i animació 3D de totes les imatges, l’edició en vídeo i la sonorització final. Per a la seua projecció, comptarà amb un desplegament tècnic format per quatre projectors de vídeo de 20.000 lúmens i un sistema de so Line Array d’alt rendiment compost per 32 recintes acústics DAS Aero 50 i 24 subgreus LX218CA.