Fallas para falleros y no falleros según Candreu
¿Ya has leído El Pinocho de Na Jordana?

L’Ofrena s’avançarà i ens quedem sense alguna mascletà

retallardinersA les Falles de València, en comptes del Pare Noel, arriben els “Supertacañones” per coses de la famosa crisi. Se suprimixen mascletades accessòries d’alguns actes, així com altres espectacles pirotècnics, i també desapareix la Cavalcada Folklòrica. Alta novetat del programa de festejos de Junta Central Fallera per a l’any que ve és l’avançament de l’Ofrena, que començarà a les 15.30 hores en comptes de a les 16.00. Són temes explicats en l’assemblea de presidents d’anit i reflectits en xarxes socials.

Segons informa la publicació Actualidad Fallera en Facebook i Twitter, en 2012 no hi haurà Cavalcada Folklòrica (anteriorment anomenada Cavalcada del Regne), ni mascletà en els homenatges a la policia local, als bombers, al Mestre Serrano i a Maximilià Thous, ni en l’Ofrena a Sant Josep, ni al final de la Crida, ni tampoc en el Cant de l’Estoreta de la plaça de l’Arbre. I se confirma que, com ja va informar-se en el seu moment, se suprimixen les mascletades d’Any Nou i la napolitana. S’eliminen també altres actes pirotècnics, però sobreviuen totes les mascletades a la plaça de l’Ajuntament i els castells de focs artificials al llit del Túria.

Altres canvis del programa oficial de festejos de Junta Central Fallera estan en l’Ofrena de Flors. Possiblement per intentar que no acabe tan tard començarà abans, a les 15.30 hores. A més, el sector de Mislata canvia d’intinerari, passant al carrer Sant Vicent.