¿Has leído "La despertà"?

En el betlem de Na Jordana, ¿Corpus o Nadal?

betlemnajordanaUn betlem ambientat en la festa del Corpus de la València de 1961 és el que ens porta enguany la Falla Na Jordana. En concret, les escenes bíbliques apareixeran al costat de la Seu de la ciutat durant eixa celebració, tal i com es feia l’any esmentat. Una barreja de tradicions (que coses de la vida, és un betlem de lliure disseny) que espera milers de visitants com les propostes d’anys anteriors, i que s’inaugura este dissabte a les vuit de la vesprada. Un treball fet amb les manetes dels fallers, com sempre.

Segons ha anunciat la pròpia comissió fallera, el betlem tindrà 175 figures o “camallargs” realitzats en tela amb estètica dels anys seixanta, que estaran per una representació de la plaça de la Mare de Déu. D’ella s’han reproduït construccions com la portada dels Apòstols de la Catedral, el “Micalet”, la llotgeta dels canonges, la Basílica, la Casa Vestuari i l’antiga Font de Liñán (ja desapareguda) adornada amb un monument floral que se li va col·locar en el Corpus de 1961. Dins de l’escenari trobarem també les nou roques que existien en aquella data, les quatre parelles històriques de gegants junt als doss que va donar Na Jordana (únic anacronisme del betlem), i una recreació de la Cavalcada del Convit o de la Degolla. També es voran ninotets de diverses personalitats històriques i de gent anònima, i tot estarà cobert per l’envelat que cobrix la plaça de la Mare de Déu en ocasions especials.

Este treball, que torna a ser completament artesanal, podrà visitar-se de l’11 de desembre al 4 de gener en horari de 17 a 21.30 hores, en dies laborables, i de 10.00 a 14.00 hores i de 17 a 21.30 hores en festius, tancant-se per la vesprada el 24 i el 25 de desembre, i pel matí l’1 de gener.

No te importará que usemos cookies, ¿verdad? Pues cierra este cuadro molesto y a disfrutar de la web. Más información

Nuestras cookies no se comen, son unos ficheritos que se almacenan en tu ordenador con información sobre tu navegación por Internet. Las usan prácticamente todas las webs, pero ahora los políticos nos obligan a informarte de que las utilizamos y, por tanto, a molestarte con un mensaje al entrar a esta. Distrito Fallas solo utiliza cookies para reconocer a usuarios registrados y realizar estadísticas de visitas. Esperamos que no te importe que las usemos y que navegues con tranquilidad (y no debería importante, porque ni te vamos a espiar ni a vender nada).

Cerrar