Fallas para falleros y no falleros según Candreu

La ‘Festa per a tots’ torna al riu amb molt espectacle

ffse3D’ací a 11 dies començarà la “Festa per a tots” de la Federació de Falles de la Secció Especial (FFSE), i ho farà de nou al vell llit del riu Túria amb molt d’espectacle (música, ball, monòlegs…), pirotècnia i el que més agrada als frikies fallers d’este esdeveniment:  les maquetes de les falles que plantaran en 2012 les comissions federades. I per si fora poc, a més es presentarà una nova web sobre festes, que abarcarà tant falles com altres celebracions (i que segur que no serà tan bonica com Distrito Fallas) i hi haurà una fira de la tapa per a omplir panxa mentre es gaudix dels actes.

Del 21 de novembre a l’1 d’octubre tindrà lloc la “Festa per a tots” de la FFSE al llit del vell Túria, entre el pont de les Flors i el d’Exposició, alias el de Calatrava.  El president de la Federació, Juan Armiñana, ha presentat els actes previstos, però ha indicat que potser se n’afegisquen més. Entre ells està la presentació d’una nova web d’informació fallera, vivelasfallas.es, la qual vorà la llum el mateix dia de la inauguració de la festa de la FFSE. Com sempre, tots els actes seran de lliure accés -llevat d’alguna excepció- i les comissions federades (Na Jordana, Convent, Almirall Cadarso, Exposició, Cuba-Literat Azorín,  El Pilar, Sueca-Literat Azorín, Regne de València-Duc de Calàbria, L’Antiga de Campanar i Nou Campanar) exposaran les seues maquetes al públic en general. L’horari d’obertura serà de 11 a 24 hores els dies laborables, de 10 a 24 hores els festius, i l’1 de novembre només de 10 a 17 hores.

PROGRAMACIÓ DE LA “FESTA PER A TOTS”

Divendres 21

 •  19 hores: Concentració a la Plaça de l’Ajuntament de les Falleres Majors i Presidents de les Falles Federades.
 •  20.30 hores: Recepció dels representants de les comissions i presentació oficial dels artistes.
 •  20.45 hores: Recepció de la Fallera Major de València 2012, Cort d’Honor i Autoritats.
 •  21 hores: Inauguració de l’Exposició de Projectes de les falles que integren la Federació i de les Falles Municipals 2012. Inauguració de l’Exposició “Falles en el record”. Col.labora: Gremi Artesà d’Artistes Fallers. Presentació de la pàgina web vivelasfallas.es.

Dissabte 22

 •  10 hores: Despertà infantil. Patrocina Pyroshoping
 •  11 hores: Festajoc, festival infantil
 •  19 hores: Un record de la festa. Signatura dels esbossos 2012 pels 20 artistes de la Federació i els artistes de les Falles municipals.
 •  21 hores: Café-Teatre: “Per la gràcia de Déu”, a càrrec del monologuista Ernesto Pastor.

Diumenge 23

 •  12 hores: Desfilada d’indumentària valenciana

Dimecres 26

 • 21.30 hores: Sopar de confraternitat

Divendres 28

 •  22 hores: Gala de les Falleres Majors 2012 de la Federació.

 Dissabte 29

 •  11 hores: “Festajoc”, festival infantil (taller de manualitats).
 •  18 hores: Concert per a menuts. “La denteta de llet”. Actuació del grup “Els Pabordets i Carraixet”.
 •  21 hores: Café-teatre. “La veritat siga dita”, a càrrec del monologuista Rafa Forner.

Diumenge 30

 •  12 hores: Música al carrer. Amb la col.laboració de la Banda “Unió Musical de Riba-roja del Túria”.

 Dilluns 31

 •  20.30 hores: “Torna el Tenori”. Lectura dramatitzada de fragments de “Don Juan Tenorio” amb la col·laboració de Na Jordana-teatre.
 •  21.30 hores: Festa de Halloween. Discomòbil. Festa de disfresses. Concurs de Carabasses amb importants premis

Dimarts 1

 •  13 hores: Batucada
 •  14 hores: Mascletà en miniatura