Setmana cultural amb història de la indumentària i de les Falles

La Falla València-Teodor Llorente, també coneguda com El Cano, celebrarà la seua primera setmana cultural entre els dies 13 i 16 d’octubre, i ho farà en honor al primer centenari de la mort de Teodor Llorente. En eixos dies tindran lloc una exposició d’indumentària valenciana dels segles XVIII, XIX i XX, una xarrada sobre les falles del segle XIX, una concentració de dolçaines, parada mora i cristiana, i una jornada gastronòmica, entre altres actes.

PROGRAMA DE LA SETMANA CULTURAL

Dijous 13 d’octubre

 • A les 18:30 h. Inauguració de la exposició de roba i complements tradicionals valencians dels segles XVIII, XIX i començaments del XX.
 • A les 20:00 h. Xarrada col·loqui sobre els orígens de la indumentària tradicional valenciana. Tindrem el gust de comptar amb la indumentarista Mª Victòria Liceras, que gustosamente s’ha oferit a fer esta xarrada.

Divendres 14 d’octubre

 • A les 20:00 h. Tindrem el plaer d’escoltar una xarrada sobre les falles del segle XIX i comentar sobre el tema, a càrrec dels estudiosos Josep Lluís Marín i Javier Mozas, membres de l’Associació d’Estudis Fallers.
 • A les 21:00 h. Sopar de germanor de divendres; com sempre, cadascú durà el sopar de casa.
 • A les 23:00 h. Farem la presentació del nostre artista faller i signarem el contracte per a les pròximes falles amb ell.

Dissabte 15 d’octubre

 • Aplec de dolçainers i tabaleters I centenari de la mort de Teodor Llorente.
 • A les 18:00 h. concentració deles diferents colles de dolçaina i tabal.
 • A les 18:30 h. cercavil·la pels carrers del barri.
 • A les 17:00 h. Actuació de les colles a la plaça de Gerardo Garcés.
 • A les 20:00 h. Parada mora i cristiana. Amb la participació de la filà cristiana terç de Suavos de Bocairent, a més de tots i totes aquells i aquelles fallers i falleres que vulguen participar, contarem també amb la presència de les falleres majors de l’agrupació.
 • En acabar la parada mora, sopar de germanor. La falla encarregarà entrepans a 2€, tots/es, fallers/es, que vullguen entrepà per a sopar hauran de traure el tiquet abans d’eixe dia. Prèviament ja se us anirà informant.
 • En acaba de sopar tindrem discoteca mòbil.

Diumenge 16 d’octubre

 • A les 14:00 h. I Jornada Gastronòmica. És a dir, tots i totes que vulguen podran cuinar un plat tradicional, del qual es trauran racions que es vendran a 1€. Els beneficis que es traguen es donaran als organitzadors de la gal·la benèfica contra el càncer.

Nota: Prèviament a la jornada, haureu d’inscribir-vos indicant el plat a cuinar per a evitar repeticions. A més, per a saber qui ha cuinat eixe exquisit plat, heu d’indicar tant el vostre nom com el del plat.

No te importará que usemos cookies en esta web, ¿verdad? Si sigues navegando, entendemos que no. Más información

Las cookies son unos ficheritos que se almacenan en tu ordenador con información de tu navegación. Las usan prácticamente todas las webs, pero ahora los políticos nos obligan a informarte de que las utilizamos y, por tanto, a molestarte con un mensaje al entrar a esta. Distrito Fallas sólo utiliza cookies para reconocer a usuarios registrados, estadísticas y gestionar la posible publicidad, sin enviar ningún tipo de información personal. Si continuas navegando en la web sin cancelar su uso en tu navegador, entendemos que no te importa (y no debería importante, porque ni te vamos a espiar ni a vender nada).

Cerrar