Fallas para falleros y no falleros según Candreu
¿Ya has leído Fallas en la Guerra Civil?

Setmana cultural amb història de la indumentària i de les Falles

escutvtlLa Falla València-Teodor Llorente, també coneguda com El Cano, celebrarà la seua primera setmana cultural entre els dies 13 i 16 d’octubre, i ho farà en honor al primer centenari de la mort de Teodor Llorente. En eixos dies tindran lloc una exposició d’indumentària valenciana dels segles XVIII, XIX i XX, una xarrada sobre les falles del segle XIX, una concentració de dolçaines, parada mora i cristiana, i una jornada gastronòmica, entre altres actes.

PROGRAMA DE LA SETMANA CULTURAL

Dijous 13 d’octubre

 • A les 18:30 h. Inauguració de la exposició de roba i complements tradicionals valencians dels segles XVIII, XIX i començaments del XX.
 • A les 20:00 h. Xarrada col·loqui sobre els orígens de la indumentària tradicional valenciana. Tindrem el gust de comptar amb la indumentarista Mª Victòria Liceras, que gustosamente s’ha oferit a fer esta xarrada.

Divendres 14 d’octubre

 • A les 20:00 h. Tindrem el plaer d’escoltar una xarrada sobre les falles del segle XIX i comentar sobre el tema, a càrrec dels estudiosos Josep Lluís Marín i Javier Mozas, membres de l’Associació d’Estudis Fallers.
 • A les 21:00 h. Sopar de germanor de divendres; com sempre, cadascú durà el sopar de casa.
 • A les 23:00 h. Farem la presentació del nostre artista faller i signarem el contracte per a les pròximes falles amb ell.

Dissabte 15 d’octubre

 • Aplec de dolçainers i tabaleters I centenari de la mort de Teodor Llorente.
 • A les 18:00 h. concentració deles diferents colles de dolçaina i tabal.
 • A les 18:30 h. cercavil·la pels carrers del barri.
 • A les 17:00 h. Actuació de les colles a la plaça de Gerardo Garcés.
 • A les 20:00 h. Parada mora i cristiana. Amb la participació de la filà cristiana terç de Suavos de Bocairent, a més de tots i totes aquells i aquelles fallers i falleres que vulguen participar, contarem també amb la presència de les falleres majors de l’agrupació.
 • En acabar la parada mora, sopar de germanor. La falla encarregarà entrepans a 2€, tots/es, fallers/es, que vullguen entrepà per a sopar hauran de traure el tiquet abans d’eixe dia. Prèviament ja se us anirà informant.
 • En acaba de sopar tindrem discoteca mòbil.

Diumenge 16 d’octubre

 • A les 14:00 h. I Jornada Gastronòmica. És a dir, tots i totes que vulguen podran cuinar un plat tradicional, del qual es trauran racions que es vendran a 1€. Els beneficis que es traguen es donaran als organitzadors de la gal·la benèfica contra el càncer.

Nota: Prèviament a la jornada, haureu d’inscribir-vos indicant el plat a cuinar per a evitar repeticions. A més, per a saber qui ha cuinat eixe exquisit plat, heu d’indicar tant el vostre nom com el del plat.