Fallas para falleros y no falleros según Candreu

JCF organitza un col·loqui sobre indumentària

indumentariaContinuant amb el tema del Llibre Oficial Faller d’enguany, Junta Central Fallera ha programat per a este divendres 11 de febrer una xerrada sobre la indumentària popular valenciana en els segles XIII i XIX. Serà a les 19.30 hores dins del Col·legi de l’Art Major de la Seda (carrer de l’Hospital, València).

El col·loqui comptarà amb els investigadors sobre indumentària valenciana que han col·laborat en el Llibre Oficial Faller.  Ramón Martínez, del Grup de Danses de Lo Rat Penat, parlarà de l’origen del vestit tradicional valencià; Vicent Genovés, president del Col·legi de l’Art Major de la Seda, de la seda; Vicent Ferrandis, investigador, de la indumentària popular femenina en el segle XVIII; Salvador Mercado, director del Grup de Danses Alimara, de la indumentària popular masculina en el siglo XVIII; Fermín Pardo, conservador del Museu Municipal de Requena, de la indumentària popular en el segle XIX; Francisco Zanón, investigador, de la joieria valenciana en la segona  meitat del segle XVIII i primer quart del XIX; Mari Paz Soler, conservadora del Museu Nacional de Ceràmica ‘González Martí’, de la indumentària valenciana a través de les ratjoles; i Victoria Liceras, presidenta de la Asociació Valenciana d’Indumentaristes, de la necessitat d’un Museu de Indumentària a València. Moderarà la periodista Ángeles Hernández.