Fallas para falleros y no falleros según Candreu

Paguen a una falla per tenir-la prop

És curiós, però mentre hi ha gent que pagaria perquè una falla pròxima se n’anara lluny,  amb la Falla Sant Nicolau-Mosquit del Grau de Gandia passa el contrari: ¡paguen per tenir-la prop! En concret, un grup de comerços del carrer de la Verge i adjacents paguen per tenir el monument plantant en les seues proximitats, i així atraure més turistes que consumisquen. La idea ha agradat als fallers, perquè tindran més diners per al cadafal, i als comerciants perquè augmentaran la seua facturació. Això informa Levante-EMV.

Este nou mètode de finançament de la comissió va sorgir perquè durant uns anys, la falla van plantar-la a altre lloc, i l’any passat va tornar al seu emplaçament original, el carrer del Rei junt al peatonal de la Verge. Els comerços d’esta zona van notar que tenien més clients tenint el monument prop, i d’allí que entre fallers i negocis acordaren que estos últims pagarien 300 euros a l’any per fer una millor falla. A més, els comerços adquirixen els mateixos drets que un faller qualsevol. Cal remarcar que els diners obtinguts d’esta manera són exclusivament per al monument, ja que és el major atractiu del carrer durant la setmana fallera i, per tant, el factor que més turistes atrau.