Fallas para falleros y no falleros según Candreu

La primera, en la front de Santa M. Micaela

Efectivament. Ahir 14 de desembre, un equip format per fallers de Santa Maria Micaela-Marí l’Humà va guanyar el concurs “La primera en la front”, una competició sobre coneixements d’història fallera i en especial de la secció primera A. El casal de la Falla Duc de Gaeta-Pobla de Farnals va omplir-se de concursants (40 equips), mitjans de comunicació, representants de Junta Central Fallera i, a més, la fallera major de València, Laura Caballero, i la seua cort d’honor. Enhorabona als guanyadors, i als que van quedar darrere, ja sabeu: ¡a estudiar més el pròxim any!

Després d’un sopar, la primera fase va iniciar-se a les 23.00 hores amb un qüestionari de 60 preguntes sobre la festa fallera confeccionat pel periodista Moisés Domínguez. Després de valorar les respostes el jurat format per persones de la delegació de Cultura de Junta Central Fallera, van passar a la segona fase només 8 equips, els quals s’enfrontaren a cinc preguntes. Els grups finalistes del concurs, que són els dos equips que més preguntes van contestar, van ser Santa Maria Micaela (amb fallers de la comissió homònima: José Vicente Marco, Josep Ynat, Felipe de los Ángeles y Juan Carlos Martí) i La Primera de Especial (amb dos components de l’ADEF, Joan Castelló i Javi Mozas, a més de Nelo Vilaplana i Rosendo Sorlí). Finalment, va guanyar Santa Maria Micaela, quedant segons La Primera de Especial, tercers Tot Falles i quarts Luis Lamarca-Velázquez. Els primers van rebre 400 euros de part de la Federació de Falles de Primera A, un xec de 300 euros per a comprar en Álvaro Moliner, tantes botelles de vi com kilos pesse el component de l’equip més gros, un lot de llibres editats per Junta Central Fallera i banderins brodats de D’Luss, cosa que no està malament per contestar una preguntetes.