La FP d’artista faller està prop

Converses 02 01p

El títol de formació professional de grau superior d’artista faller i foguerer estarà tramitat abans de les pròximes Falles, segons va comentar el director general de Formació Professional del Ministeri d’Educació, Miguel Soler, en la segona jornada de Les Falles a la Nau celebrada passat dimarts. Esta especialitat es podrà cursar previsiblement a partir del curs 2012/13, tindrà 120 crèdits i podrà cursar-se en línia per a la gent que treballa.

“Una aposta: desplegar la formació” va ser el tema de debat de la segona jornada de les converses Les Falles a la Nau, coordinades per l’Associació d’Estudis Fallers (ADEF) i coorganitzades pel Fòrum de Debats de la Universitat de València, la Junta Central Fallera i el Gremi Artesà d’Artistes Fallers. A més del director general d’Educació, en el debat, moderat pel periodista Ferran Garcia, van participar el diputat autonòmic del PP Rafael Ferraro i la diputada de Compromís Mònica Oltra.

Tornant a les declaracions de Miguel Soler, va comentar que es podria plantejar un reconeixement de competències, per tal que els treballadors actuals del sector puguen convalidar amb experiència una sèrie de mòduls.  Estos mòduls inclouran matèries com ara la direcció de falles, la planificació de la producció, la construcció d’estructures, l’organització de la plantà, les diferents arts falleres i foguereres, i el muntatge de decorats.

El diputat Rafael Ferraro, qui va reivindicar la necessitat de dignificar la professió d’artista faller a través de la formació, va assegurar que està “absolutament convençut” que este nou títol de FP és “bo per a les Falles i per als artistes fallers”. També va sol·licitar accelerar-ne la implantació en el sistema educatiu.

Per la seua banca,  Mònica Oltra, va demanar que la denominació del títol incloga l’artista faller i el foguerer,  que la formació professional deixe de ser la germana pobra de l’educació i que es faça possible la connexió entre el món de l’educació i el món laboral. La diputada opina que estos nous estudis poden ser l’instrument adequat per a valorar la professió i perquè augmenten els salaris, que en molts casos no arriben en l’actualitat als 834 euros del salari mínim interprofessional. A més, va opinar que el pla d’estudis hauria d’incloure una assignatura sobre construcció sostenible de falles, i també creu que haurien d’implantar-se estos cicles formatius com més prompte possible.

No te importará que usemos cookies, ¿verdad? Pues cierra este cuadro molesto y a disfrutar de la web. Más información

Nuestras cookies no se comen, son unos ficheritos que se almacenan en tu ordenador con información sobre tu navegación por Internet. Las usan prácticamente todas las webs, pero ahora los políticos nos obligan a informarte de que las utilizamos y, por tanto, a molestarte con un mensaje al entrar a esta. Distrito Fallas solo utiliza cookies para reconocer a usuarios registrados y realizar estadísticas de visitas. Esperamos que no te importe que las usemos y que navegues con tranquilidad (y no debería importante, porque ni te vamos a espiar ni a vender nada).

Cerrar