Fallas para falleros y no falleros según Candreu

La Crida pot quedar-se sense músics

crida 2002 3¡En la Crida, que canten ells! És la idea que tenen les bandes de música, que no volen tocar el dia d’este acte faller perquè l’Ajuntament de València els deu 350.000 euros. En vista de la negativa, el consistori ha pensat en recórrer a bandes d’altres localitats, així que a més de no vore un cèntim, als músics els toquen el nas un poquet més.

Informa Levante-EMV que la Coordinadora de Societats Musicals Federades de la Ciutat de València suspendrà qualsevol activitat relacionada amb el consistori valencià, ja que encara els deuen 350.000 euros per tocar l’Himne Regional en el centenari de l’Exposició de 1909. La decisió va comunicar-se per escrit a l’alcaldessa i li van demanar que pagara un bon percentatge del deute, posant com a límit de l’abonament el 26 de febrer (el dia 28 és la Crida). El diari indica que l’assessor de festes de l’Ajuntament ha amenaçat amb portar bandes d’altres poblacions, cosa per la qual els músics de la capital han demanat solidaritat a la Federació de Bandes de la Comunitat Valenciana. Així que si no s’arregla la cosa, en comptes d’entrada de bandes en la Crida haurà entrada de cobradors del frac.