Fallas para falleros y no falleros según Candreu
¿Ya has leído La Ofrenda de Flores?

Torrent inaugura la seua Exposició del Ninot

jlftorrentPerò no només hi ha ninots exposats a València. Hui dimarts s’ha obert l’Exposició de Ninot de Torrent al mercat d’esta localitat. Són 27 figures grans i 27 infantiles les que s’exposen en eixe edifici, de les quals dues (una gran i una infantil) se salvaran del foc. Però estos ninots no els triarà el públic com passa a València, sinó un jurat de cinc persones.  Els col·legis podran visitar l’Exposició del Ninot pels matins dels diumenges, en els quals també podran gaudir de tallers de cultura fallera.

La inauguració va tenir lloc sobre a les vuit de la vesprada amb la presència de l’alcaldessa de Torrent, les falleres majors de la localitat, Cristina García i María Fernández junt a les seues corts d’honor, a més de components de la Junta Local. Després de la recepció d’estes personalitats i d’una volta per les instal·lacions de l’exposició, el jurat ha deliberat sobre quins ninots indultar. Enguany, este jurat està format per Fede Ferrer (artista faller), Jordi Palanca (artista faller), Julio Fontán (redactor i fotògraf de les revistes Actualidad Fallera i Actualidad Hogueras), Manuel Vilaplana (co-responsable del Llibre Oficial Faller dels anys 2006, 2007 i 2008) i Norberto Marí (delegat del monument infantil de la Falla Convent Jerusalem – Matemàtic Marzal).

L’Exposició del Ninot estarà oberta de l’10 de febrer al 7 de març. De dilluns a dijous (de 10.30 hores a 13.30 hores) i els divendres i dissabtes (de 10.30 a 13.30 i de 17.30 a 20.30 hores). Per la seua banda, el diumenge estarà oberta de 10.30 a 13.30 hores. (Exceptuant el diumenge 6 de març en què se celebrarà la Cavalcada del Ninot Infantil), temps en què els xiquets podran gaudir de tallers relacionats amb la cultura i les tradicions valencianes. En concret hi haurà jocs de descoberta (esbrinar un ninot en base a pistes), tallers pràctics sobre la construcció d’una falla, un contacontes amb històries falleres, i jocs tradicionals ambientats en les falles. Per obrir boca, podeu descarregar des d’ací l’esbós de la falla municipal infantil i colorejar-lo.

Imagen 109b e1265753467421

En altre ordre de coses, les falleres majors de Torrent han visitat els tallers de les falles municipals en companyia del regidor de Falles, Miguel Monterde.