Fallas para falleros y no falleros según Candreu
¿Ya has leído Los carteles de Fallas?

El teatre infantil faller de Torrent complix 30 anys

Teatre faller infantil a Torrent¡Com passa el temps! Els primers xiquets que van participar al concurs de teatre infantil en valencià de la Junta Local de Torrent ja van camí dels quaranta anys, i és que esta competició cultural complix enguany 30 edicions. Més anys té el concurs de declamació en valencià d’esta localitat, ja que fa 33. Ja és possible vore als més menuts actuant i recitant al saló d’actes de l’Ajuntament de Torrent.

El passat dilluns la falla Cotxera va ser l’encarregada d’obrir el cicle de teatre amb l’obra Biblioteca, l’amiga dels llibres. Al dia següent actuà el grup de teatre de la Falla Avinguda, con la obra Sentat es fa gros el cul! de José Félix Baldoví Milla. La falla Saragossa-Parc Central, actuarà el 21 de octubre con la obra Tribu.

El dijous, 22 d’octubre, actuarà la falla Avinguda Reina Sofía, amb l’obra La pequeña emperatriz, de Antonio Fernández Balbuena. Per la seua banda, al dia següent actuarà el grup de teatre de la falla Sant Roc, amb l’ obra: Senyora Contaminació i senyor Verd. El dissabte de matí serà el torn de la falla Ramón y Cajal, amb l’obra Circus, d’Eduard Costa i per la vesprada li correspon a la falla Nicolás Andreu, amb la proposta de El millor regal de Manuel Pastor.

El dilluns, 26 d’octubre, comença la setmana el teatre de la falla A. Pardo, amb l’obra El planeta “atmosfiano”, de Carmen González Marzal. El dimarts, actuarà la falla Cronista V. Beguer amb la representació de Xics? Jocs, de Joan Ortega Redondo. Al dia següent li toca representar a la falla Àngel del Alcasser amb l’obra Comare Rabosa i Comare Lloba, de Carme Suqué Espona. El Teatre de la falla Lope de Rueda es representarà el 29 d’octubre amb l’obra T’he agafat caputxeta!, de Carles Cano. La falla Sant Valerià serà la que finalitza el concurs de teatre faller infantil. Els xiquets, que l’any passat inauguraren este cicle el tancaran enguany amb l’obra La bella no dorment, de Reinaldo Jiménez.

Així, doncs, totes les vesprades fins al pròxim 30 d’octubre, els amants del teatre tenen una cita amb els més menuts de les falles de Torrent, que posaran en escena tot el seu bon fer amb la interpretació i ús del valencià.

Paral•lelament, la Junta Local organitza el concurs de declamació infantil. Amb l’objectiu de divulgar el valencià entre els més menuts, les falles assagen poesies en el casal de cada comissió.

A les 20.00 hores els xiquets i xiquetes de totes les comissions inscrites recitaran poesies en diferents modalitats, segons edat. Les falles participants són: Poble Nou i Cotxera (19 octubre), Avinguda(20 d’octubre), Saragossa-Parc Central (21 d’octubre), Sants Patrons i Av. Reina Sofía (22 d’octubre), Sant Roc (23 d’octubre), Ramón y Cajal (24 d’octubre), Nicolás Andreu (24 d’octubre), La Plaça i A. Pardo (26 d’octubre), Toledo i Cronista Vte. Beguer (27 d’octubre), Àngel del Alcasser (28 d’octubre), Lope de Rueda (29 d’octubre) i Sant Valerià (30 d’octubre).