Fallas para falleros y no falleros según Candreu

La crisi als monuments fallers

Ja es va comentar en un article anterior que la crisi havia atacat amb ganes als artistes fallers. Doncs bé, els números donats en l’últim ple de Junta Central Fallera ho certifiquen: en 2010, les comissions es gastaran 1,2 milions d’euros menys que en 2009. El gros de la baixada de pressupostos està en falles grans, amb uns 1.146.000 euros menys, mentre que la disminució en infantils és d’aproximadament 85.000 euros (vore el gràfic ampliat fent-li clic). A açò ha influït que Nou Campanar haja retallat el seu monument de 900.000 a 600.000 euros, però sobretot es percep a grosso modo que totes les comissions han estalviat en eixa mateixa partida. La festa de les Falles també estan sofrint l’actual crisi però, com en tota la seua història, saben adaptar-se als moments roïns.