Fallas para falleros y no falleros según Candreu

Una fallera a Brussel·les

La fallera major 2010 d'Alm. Cadarso, a Brussel·lesTrobar a una dona vestida de valenciana a Brussel·les és menys habitual que vore a Yola Berrocal a una biblioteca, però no significa que sea impossible. El 20 d’octubre passat, la fallera major d’Almirant Cadarso-Compte d’Altea, Carmen Marqués, es trobava a eixa ciutat amb la indumentària tradicional en la Setmana de la Comunitat Valenciana celebrada allí.

En efecte, la Comunitat Valenciana va esta  present a la capital de Bèlgica, i ho va fer conjuntament amb Sajònia-Anhalt (Alemanya), dues regios europees que van celebrar conjuntament una festa i un taller per tal d’intercanviar idees i informació. Els assistents van poder vore de primera mà com és el vestit tradicional de les dones valencianes, així com saber la importància del càrrec de fallera major. Així mateix, van projectar-se vídeos de Junta Central Fallera que promocionen les festes falleres. Carmen va estar acompanyada per la Kartoffel  Königin, és a dir, la reina de la Festa de la Tardor de Sajònia-Anhalt.

L’acte va tenir lloc en l’oficina regional de la regió alemanya, on van estar presents el primer ministre de l’Estat Federat de Sajònia-Anhalt, Wolfgang Böhmer, el director general de l’Oficina del Consell a Brussel·les, Manuel Revuelta, i la ministra d’educació, joventut i ciència de Bulgària, Yordanka Fandakova. La intenció d’aquella reunió va ser que la cooperació entre la Comunitat Valenciana i Sajònia-Anhalt siga més estreta.