Fallas para falleros y no falleros según Candreu

Na Jordana presentarà les activitats pel seu 125 aniversari sense càmeres

nj125La Falla Na Jordana, com ja sabreu molts, complix 125 anys en 2009, i com 125 anys no es complixen tots els dies, la comissió ha preparat una sèrie d’actes per a commemorar-ho. Les esmentades activitats es presentaran el 6 de setembre a les nou de la nit, dins del Centre Cultural la Beneficència (carrer Corona, 36), i inclouran música de cambra, àudio-visuals i fins i tot jazz en directe. Eixe dia també es podran vore les maquetes i esbossos de les falles que plantarà Na Jordana en 2009, però no es podran fer públiques fotografies fins la gala conjunta de la Federació de Falles de la Secció Especial (FFSE).

En concret, la programació de la gala de presentació del 125 aniversari serà la següent:

  • 21.00 h. Al Saló Alfons el Magnànim de la Beneficència, inici de la gala que presentarà Rafa Forner. 
    Actuació del Cor de Cambra l’Almodí. Àudio-visuals, teatre i protocol. Presentació dels projectes i activitat.
  • 22.00 h. Vi d’honor
  • 23.00 h. Actuació de la Jazz Band “Valencia Hot five” i festa als patis del Centre Cultural.

Canviant de tema, el president de Na Jordana, Pere Borrego, ha declarat al diari Las Provincias que enguany es notarà la crisi econòmics als monuments fallers, ja que alguns tenen menys ajuda econòmica dels seus patrocinadors que en anys anteriors. Segons Borrego, les comissions han de posar imaginació en buscar noves formes de finançament (algunes ja ho fan, com La Mercé, que organitza visites guiades a turistes), i afirma que, en qualsevol cas, ja es parla en la FFSE de fixar un preu màxim als monuments que podria ser el cost de la falla municipal. Este límit serviria, per una banda, per a no ofegar les comissions econòmicament, i per altre per a augmentar la competitivitat.