¿Has leído "Los trenes falleros"?

Posada en comú de les juntes locals

reunion jc valencia 019

Hi ha vida fallera més enllà del feu de Rita Barberà, i molta. Així ho va demostrar la reunió de juntes locals falleres la nit del 22 de juliol al poliesportiu d’Alfafar, on van concentrar-se 33 d’estes organitzacions vingudes de les tres províncies valencianes per a tractar diversos temes que les afecten, com la visita a la Mare de Déu, el truc o els problemes dels casals. A l’acte, a banda de les juntes locals i la cofraria esmentada, va assistir un grup de Junta Central Fallera encapçalat per seu vice-president tercer, Pepe Boix, junt al delegat de Juntes Locals, Rafael Juan, i el secretari de la delegació, Juan Mateu, a més d’uns vocals de la mateixa.

En la reunió, precedida per un sopar oferit per l’Ajuntament d’Alfafar, va donar-se la benvinguda a les tres noves juntes locals, les de Bétera, Llíria i Sedaví. Així mateix, la Cofraria de la Mare de Déu dels Desemparats va oferir als assistents la possibilitat d’anar a la capella del Capitulet, idea que va agradar molt als fallers dels pobles, els quals van decidir que la visita només les pogueren fer els presidents i falleres majors, tant adults com infantils, de les juntes i de les comissions. També va decidir-se que el sopar homenatge a les falleres majors es localitzarà a Paterna, i que el marató de truc tindrà lloc a Borriana. Junta Central Fallera va aprofitar per demanar les fotos de les falleres majors per al Llibre Oficial, i en el torn de preguntes va tractar-se el tema dels problemes sorgits últimament en alguns casals (sorolls, denúncies, etc.).

Esta productiva nit va tancar-se amb la decisió de celebrar la pròxima reunió de les juntes locals a Gandia, i la següent a Bunyol. Totes les intervencions podran sentir-se íntegrament en l’emissora Música y Fallas Radio.